%0 Journal Article %A Khashaie, Maryam %A Ebrahimi, Maryam %A Sadeghi, Alireza %T Investigating of the antimicrobial effects of isolated Weissella cibaria and its cell free culture filtrate obtained from different growth phases %J Iranian Journal of Medical Microbiology %V 11 %N 2 %U http://ijmm.ir/article-1-605-fa.html %R %D 2017 %K Weissella cibaria, Antimicrobial effect, Bacillus subtilis, Aspergillus flavus, Aspergillus niger, %X زمینه و اهداف: باکتری‌های اسیدلاکتیک نقش مهمی در تولید و نگهداری مواد غذایی تخمیری ایفا می‌کنند. این مطالعه باهدف ارزیابی خواص ضد میکروبی یکی از باکتری‌های اسیدلاکتیک غالب جداشده از خمیرترش آرد جو برعلیه برخی از شاخص‌های میکروبی غذازاد انجام گردید. مواد و روش کار: در این مطالعه تجربی که در سال­های 1394 و 1395 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد، پس از شناسایی مولکولی جدایه لاکتیکی غالب خمیرترش آرد جو، اثر ضد میکروبی جدایه مذکور و همچنین پالیده‌های خام و خنثی‌شده حاصل از فازهای رشد لگاریتمی و سکون آن بر اساس روش‌های انتشار در دیسک و میکرودایلوشن (ضد باکتریایی) و همچنین کشت دولایه و لکه‌گذاری سوسپانسیون اسپور (ضد قارچی) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش با استفاده از آنالیز واریانس یک‌طرفه، تجزیه‌ و تحلیل گردید. یافته‌ها: توالی­یابی محصولات PCR، منجر به شناسایی ویسلا سیباریا به‌عنوان یکی از جدایه‌های لاکتیکی غالب خمیرترش آرد کامل جو شد. نتایج ارزیابی اثر ضد باکتریایی نیز حاکی از بروز معنی‌دار (0/05>P) بیشترین تأثیر بازدارنده این جدایه و همچنین پالیده خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی آن بر روی باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با سایر شاخص‌های باکتریایی بود. علاوه بر این، مشخص شد که ویسلا سیباریا و پالیده‌های کشت آن از قابلیت ضد قارچی مناسبی برعلیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر برخوردار هستند. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، می‌توان از جدایه لاکتیکی ویسلا سیباریا و پالیده‌های کشت آن به‌عنوان نگه‌دارنده زیستی در کنترل رشد برخی از شاخص‌های میکروبی در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود. %> http://ijmm.ir/article-1-605-fa.pdf %P 42-52 %& 42 %! Investigating the antimicrobial properties of isolated Weissella cibaria %9 Original Research Article %L A-10-772-1 %+ Department of Food Science and Technology, Faculty of Food Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran %G eng %@ 1735-8612 %[ 2017