RT - Journal Article T1 - Study of Salmonella contamination of traditional ice creams in Zabol City, Iran JF - Iran-J-Med-Microbiol YR - 2017 JO - Iran-J-Med-Microbiol VO - 11 IS - 1 UR - http://ijmm.ir/article-1-539-fa.html SP - 83 EP - 89 K1 - Traditional ice cream K1 - Salmonella spp. K1 - Zabol AB - زمینه و اهداف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و طعم مطلوب متقاضیان متعددی دارد. هم‌چنین نظر به داشتن pH خنثی و مواد مغذی فراوان، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها می‌باشد. حضور تخم‌مرغ و شیر در بستنی، احتمال حضور میکروارگانیسم‌های پاتوژن مثل سالمونلا را افزایش می‌دهد. آلودگی این فرآورده، باعث مسمومیت‌ها و عفونت‌های غذایی می­شود .هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی سالمونلایی بستنی‌های سنتی شهرستان زابل به سالمونلا بود. مواد و روش کار: این مطالعه در سال1394 به صورت توصیفی- مقطعی انجام گردید، تعداد 90 نمونه بستنی سنتی به طور تصادفی از کلیه مراکز تولید و فروش بستنی زابل جمع‌آوری و سپس در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد غذایی منتقل شد و آزمون‌های میکروبی روی نمونه‌ها انجام گرفت. یافته‌ها و بحث: در این مطالعه از 90 نمونه بستنی جمع‌آوری‌شده 62 نمونه (68/8 درصد) ازنظر سالمونلا مثبت بود. آلودگی به سالمونلا در بستنی‌های شهر زابل شایع است، منبع اصلی آلودگی میکروبی در مراکز تهیه و توزیع بستنی سنتی، استفاده از شیرهای غیر پاستوریزه، عدم رعایت بهداشت شامل بهداشت فردی و عدم شستشو صحیح ظروف است. بنابراین نظارت بهداشتی دقیق بر مراکز تهیه و توزیع بستنی در زابل الزامی می‌باشد. LA eng UL http://ijmm.ir/article-1-539-fa.html M3 ER -