%0 Journal Article %A Beheshti-Maal, Keivan %A Shafiee, Noushin %T Isolation and Identification of A Novel Strain of Acetobacter ghanensis KBMNS-IAUF-6 from Banana Fruit, Resistant to High Temperature and Ethanol Concentration %J Iranian Journal of Medical Microbiology %V 13 %N 4 %U http://ijmm.ir/article-1-960-fa.html %R 10.30699/ijmm.13.4.251 %D 2019 %K Acetic acid bacteria, Acetobacter ghanensis, Industrial and food biotechnology, Temperature and ethanol resistant strain, %X زمینه و اهداف: استفاده از سویه‌های استوباکتر مقاوم به اتانول و دما برای تولید سرکه در مقیاس صنعتی اهمیت دارد. هدف از این بررسی جداسازی و شناسایی سویه‌‌های استوباکتر مقاوم به میزان بالای دما و اتانول به عنوان استارتر تولید سرکه بود. مواد و روش کار: عصاره الکلی موز به محیط فراتیور منتقل و پس از ۲۴ ساعت انکوباسیون در دمای ۳۰ درجه سلسیوس، کلنی‌های دارای هاله شفاف به عنوان باکتری‌های اسیداستیک، خالص و از نظر میکروسکوپی و ماکروسکوپی بررسی شدند. مقاومت نسبت به دمای بالا در میزان اتانول و زمان ثابت و مقاومت نسبت به میزان بالای اتانول در دما و زمان ثابت بررسی شدند. یافته‌ها: بررسی‌های جدایه در محیط کارر (Carr) نشان داد که این باکتری، گونه‌ای از استوباکتر است. با توجه به نتایج بهینه‌ سازی به روش تک‌ فاکتوره، این گونه قادر به رشد در محیط کارر حاوی ۹ درصد اتانول در دمای ۴۰ درجه سلسیوس پس از ۷۲ ساعت بود. نتیجه‌گیری: این اولین گزارش از جداسازی باکتری اسیداستیک از موز در ایران است. ترادف ژنومی ۱۶s-rDNA این باکتری، به عنوان یک سویه جدیدِ مقاوم به میزان بالای اتانول و دما، به نام استوباکتر گاننسیس KBMNS-IAUF-۶ تحت شماره دسترسی MK۹۶۸۵۷۰ در بانک جهانی ژن در پایگاه NCBI ثبت شد. این سویه جدید می‌تواند به عنوان یک سویه مقاوم به میزان بالای دما و اتانول، برای تولید سرکه موز در مقیاس نیمه‌ صنعتی و صنعتی پیشنهاد شود. %> http://ijmm.ir/article-1-960-fa.pdf %P 251-265 %& 251 %! High temperature- ethanol resistant Acetobacter ghanensis %9 Original Research Article %L A-10-43-1 %+ Associate Professor of Microbiology, Department of Microbiology, Faculty of Biological Sciences, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran %G eng %@ 1735-8612 %[ 2019