سال 13، شماره 1 - ( فروردین - اردیهبشت 1398 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 68-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه میکروبیولوژی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران ، hkaboosi@gmail.com
3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
4- گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران
5- گروه زیست شناسی، واحد قائم شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم شهر، ایران
چکیده:   (5699 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان کلورکتال به عنوان یکی از مهم‌ترین علل مرگ ناشی از سرطان در جهان است. خواص ضدسرطانی باکتری‌های پروبیوتیک در درمان سرطان کلورکتال گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی مولکولی و ارزیابی قابلیت پروبیوتیکی چند جدایه باکتریایی گردآوری‌شده از نمونه‌های مدفوع واقع در غرب استان مازندران بود تا در صورت تأیید توانایی پروبیوتیکی، در مطالعات آینده اثر آنها بر رده سلول‌های سرطانی مطالعه شود.
مواد و روش کار: در این مطالعه از ۶۰ نمونه مدفوع جمع‌آوری‌شده از افراد بالغ و خردسال سالم، ۵۰ ایزوله باکتریایی جداسازی شد. پس از اجرای تست‌های بیوشیمیایی، حساسیت آنتی‌بیوتیکی برای تعیین سویه‌های اسید لاکتیکی با ۱۵ آنتی‌بیوتیک انجام شد. سپس تحمل pH و نمک‌های صفراوی اندازه‌گیری شد. آنالیز مولکولی این سویه‌ها به روش PCR-سکوئنسینگ انجام شد و از نتایج آن برای رسم درخت فیلوژنتیکی استفاده شد.
یافته‌ها: از ۵۰ جدایه، ۷ جدایه باکتری اسید لاکتیک و دو سویه کاملاً خاصیت پروبیوتیک داشتند. این سویه‌ها به pH پایین و نمک صفراوی ۰/۳ درصد مقاوم بودند. آنالیز مولکولی نشان داد دو سویه SE و SG به ترتیب پروبیوتیک‌های مربوط به خانواده‌های لاکتوباسیلوس فرمانتوم (با همولوژی ۸۶ درصد) و لاکتوباسیلوس رامنوسوس (با همولوژی ۶۱ درصد) بودند که به عنوان سویه‌های جدید شناخته شدند.
نتیجه‌گیری: نتایج پیشنهاد می‌کند ۷ سویه با تحمل مناسب در مجرای گوارشی وجود دارد که از خانواده لاکتوباسیل‌ها هستند و این امر زمینه‌ساز بررسی مطالعات امیدوارانه در آینده به منظور بررسی ویژگی‌های ضدتوموری آنها و درنهایت تجویز خوراکی آنها است.
متن کامل [PDF 1657 kb]   (2423 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3716 مشاهده)  
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1397/12/3 | پذیرش: 1398/2/21 | انتشار الکترونیک: 1398/4/31

فهرست منابع
1. Jacouton E, Chain F, Sokol H, Langella P, Bermudez-Humaran LG. Probiotic Strain Lactobacillus Casei BL23 Prevents Colitis-Associated Colorectal Cancer. Frontiers in Immunology. 2017; 8:1553. [DOI:10.3389/fimmu.2017.01553] [PMID] [PMCID]
2. Mattar MC, Lough D, Pishvaian MJ, Charabaty A. Current Management of Inflammatory Bowel Disease and Colorectal Cancer. Gastrointestinal Cancer Research: GCR. 2011; 4(2):53-61.
3. Ciernikova S, Mego M, Semanova M, Wachsmannova L, Adamcikova Z, Stevurkova V, et al. Probiotic Survey in Cancer Patients Treated in the Outpatient Department in a Comprehensive Cancer Center. Integrative Cancer Therapies. 2017; 16(2):188-195. [DOI:10.1177/1534735416643828] [PMID] [PMCID]
4. Goto Y, Kiyono H. Epithelial Barrier: An Interface for the Cross-Communication Between Gut Flora and Immune System. Immunological Reviews. 2012; 245(1):147-163. [DOI:10.1111/j.1600-065X.2011.01078.x] [PMID]
5. Uccello M, Malaguarnera G, Basile F, D'Agata V, Malaguarnera M, Bertino G, et al. Potential Role of Probiotics on Colorectal Cancer Prevention. BMC Surgery. 2012; 12 Suppl 1:S35. [DOI:10.1186/1471-2482-12-S1-S35] [PMID] [PMCID]
6. Zhong L, Zhang X, Covasa M. Emerging Roles of Lactic Acid Bacteria in Protection Against Colorectal Cancer. World Journal of Gastroenterology. 2014; 20(24):7878-7886. [DOI:10.3748/wjg.v20.i24.7878] [PMID] [PMCID]
7. Kahouli I, Tomaro-Duchesneau C, Prakash S. Probiotics in Colorectal Cancer (CRC) With Emphasis on Mechanisms of Action and Current Perspectives. Journal of Medical Microbiology. 2013; 62(Pt 8):1107-1123. [DOI:10.1099/jmm.0.048975-0] [PMID]
8. Bertkova I, Hijova E, Chmelarova A, Mojzisova G, Petrasova D, Strojny L, et al. The Effect of Probiotic Microorganisms and Bioactive Compounds on Chemically Induced Carcinogenesis in Rats. Neoplasma. 2010; 57(5):422-428. [DOI:10.4149/neo_2010_05_422] [PMID]
9. Hendler R, Zhang Y. Probiotics in the Treatment of Colorectal Cancer. Medicines (Basel). 2018; 5(3). [DOI:10.3390/medicines5030101] [PMID] [PMCID]
10. Turner S, Pryer KM, Miao VP, Palmer JD. Investigating Deep Phylogenetic Relationships Among Cyanobacteria and Plastids by Small Subunit rRNA Sequence Analysis 1. Journal of Eukaryotic Microbiology. 1999; 46(4):327-338. [DOI:10.1111/j.1550-7408.1999.tb04612.x] [PMID]
11. Raman M, Ambalam P, Kondepudi KK, Pithva S, Kothari C, Patel AT, et al. Potential of Probiotics, Prebiotics and Synbiotics for Management of Colorectal Cancer. Gut Microbes. 2013; 4(3):181-192. [DOI:10.4161/gmic.23919] [PMID] [PMCID]
12. Soleimani Ff, Ghobadi DM, Piravivanak Z. Screening Local Lactobacilli From Iran in Terms of Production of Lactic Acid and Identification of Superior Strains. Biological Journal of Microorganism. 2015; 4(15):155-166.
13. Melo TA, Dos Santos TF, Pereira LR, Passos HM, Rezende RP, Romano CC. Functional Profile Evaluation of Lactobacillus fermentum TCUESC01: A New Potential Probiotic Strain Isolated during Cocoa Fermentation. BioMed Research International. 2017; 2017:5165916. [DOI:10.1155/2017/5165916] [PMID] [PMCID]
14. Todorov SD, Botes M, Guigas C, Schillinger U, Wiid I, Wachsman MB, et al. Boza, A Natural Source of Probiotic Lactic Acid Bacteria. Journal of Applied Microbiology. 2008; 104(2):465-477.
15. Brink M, Todorov SD, Martin JH, Senekal M, Dicks LM. The Effect of Prebiotics on Production of Antimicrobial Compounds, Resistance to Growth at Low pH and in the Presence of Bile, and Adhesion of Probiotic Cells to Intestinal Mucus. Journal of Applied Microbiology. 2006; 100(4):813-820. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2006.02859.x] [PMID]
16. Gupta A SN. Characterization of Potential Probiotic Lactic Acid Bacteria- Pediococcus acidilactici Ch-2 Isolated from Chuli: A Traditional Apricot Product of Himalayan Region for the Production of Novel Bioactive Compounds with Special Therapeutic Properties. J Food Microbiol Saf Hyg. 2017; 2(1):1-11. [DOI:10.4172/2476-2059.1000119]
17. Leite AM, Miguel MA, Peixoto RS, Ruas-Madiedo P, Paschoalin VM, Mayo B, et al. Probiotic Potential of Selected Lactic Acid Bacteria Strains Isolated From Brazilian Kefir Grains. Journal of Dairy Science. 2015; 98(6):3622-3632. [DOI:10.3168/jds.2014-9265] [PMID]
18. Kim SE, Kim YH, Lee H, Kim DO, Kim HY. Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated From Mukeunji, A Long-Term Ripened Kimchi. Food Science and Biotechnology. 2012; 21(4):1135-1140. [DOI:10.1007/s10068-012-0148-4]
19. Wang SM, Zhang LW, Fan RB, Han X, Yi HX, Zhang LL, et al. Induction of HT-29 Cells Apoptosis by Lactobacilli Isolated From Fermented Products. Research in Microbiology. 2014; 165(3):202-214. [DOI:10.1016/j.resmic.2014.02.004] [PMID]
20. Choi SS, Kim Y, Han KS, You S, Oh S, Kim SH. Effects of Lactobacillus Strains on Cancer Cell Proliferation and Oxidative Stress In Vitro. Letters in Applied Microbiology. 2006; 42(5):452-458. [DOI:10.1111/j.1472-765X.2006.01913.x] [PMID]
21. Fichera GA, Fichera M, Milone G. Antitumoural Activity of a Cytotoxic Peptide of Lactobacillus Casei Peptidoglycan and Its Interaction With Mitochondrial-Bound Hexokinase. Anti-Cancer Drugs. 2016; 27(7):609-619. [DOI:10.1097/CAD.0000000000000367] [PMID] [PMCID]
22. Lam EK, Tai EK, Koo MW, Wong HP, Wu WK, Yu L, et al. Enhancement of Gastric Mucosal Integrity by Lactobacillus Rhamnosus GG. Life Sciences. 2007; 80(23):2128-2136. [DOI:10.1016/j.lfs.2007.03.018] [PMID]
23. Escamilla J, Lane MA, Maitin V. Cell-Free Supernatants From Probiotic Lactobacillus Casei and Lactobacillus Rhamnosus GG Decrease Colon Cancer Cell Invasion In Vitro. Nutrition and Cancer. 2012; 64(6):871-678. [DOI:10.1080/01635581.2012.700758] [PMID]
24. Linsalata M, Cavallini A, Messa C, Orlando A, Refolo MG, Russo F. Lactobacillus Rhamnosus GG Influences Polyamine Metabolism in HGC-27 Gastric Cancer Cell Line: A Strategy Toward Nutritional Approach to Chemoprevention of Gastric Cancer. Current Pharmaceutical Design. 2010; 16(7):847-853. [DOI:10.2174/138161210790883598] [PMID]

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.