سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 217-208 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکدۀ علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران ، sakynemashjoor@gmail.com
2- گروه زیست‌شناسی دریا، دانشکدۀ علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
چکیده:   (5401 مشاهده)
زمینه و هدف: رشد روزافزون نگرانی‌های مطرح در ارتباط با سویه‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک‌ها نیاز مبرم به کشف و توسعۀ انواع جدیدی از عوامل باکتری‌کش را آشکار می‌سازد.
مواد و روش‌ کار: در تحقیق حاضر طی اقدامی پیشگام در بحث تولید زیستی نانوذرات اکسیدآهن مغناطیسی (مگنتیت) با توان ضد‌میکروبی، ابتدا فرآیند بیوسنتز نانوذرات با بهره‌گیری از عصارۀ آبی جلبک سبز‌دریایی Ulva prolifera هدف‌گیری شد و در ادامه ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات مگنتیت بیوسنتز‌شده نسبت به ۸ سویۀ باکتریایی و ۳ سویۀ قارچ بررسی و مقایسه شد.
یافته‌ها: در تحقیق حاضر نانوذرات بیوستنزی U. prolifera/Fe۳O۴-MNPs فعالیت مهاری قوی را نسبت به باکتری‌های گرم ± و فعالیت ضدقارچی نسبتاً متوسطی را نسبت به عوامل بیماری‌زای قارچی نشان دادند. بالاترین فعالیت ضدباکتریایی نسبت به سویۀS. epidermidis  ( mm۰/۶±۱۹) و به تبع آن درB. subtilis  (mm ۰/۳±۱۸) و  B. pumulis(mm ۰/۲±۱۸) مشاهده شد. با این‌حال اثرات باکتری‌زدایی نانوذرات مگنتیت نسبت به باکتری‌های گرم مثبت در قیاس با گرم منفی‌ها مؤثرتر بود. در تحقیق حاضر، فعالیت ضدقارچی نسبتاً متوسطی در نانوذرات بیوستنزی نسبت به S. cervisiae (mm ۰/۴±۱۱) مشاهده شد و این سویه حساس‌ترین سویۀ قارچی نسبت به عملکرد قارچ‌کشی این نانوذرات بود.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که نانوذرات مگنتیت بیوسنتزی را می‌توان به‌عنوان یک ترکیب آنتی‌باکتریال جدید به حوزۀ دارو و درمان معرفی کرد.
متن کامل [PDF 790 kb]   (3061 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1396/9/8 | پذیرش: 1397/4/31 | انتشار الکترونیک: 1397/5/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.