سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 198-189 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani Z, Owlia P, Marashi M A, Saderi H. Effect of Supernatant Extract and Cell Lysate of Probiotic Yeast of Saccharomyces Cerevisiae on Biofilm and Alginate Production in Pseudomonas Aeruginosa . Iran J Med Microbiol 2018; 12 (3) :189-198
URL: http://ijmm.ir/article-1-773-fa.html
قربانی زهرا، اولیاء پرویز، مرعشی محمود امین، صادری حوریه. اثر عصاره مایع رویی کشت و لیز سلولی مخمر پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه بر تولید بیوفیلم و آلژینات در سودوموناس آئروژینوز. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (3) :189-198

URL: http://ijmm.ir/article-1-773-fa.html


1- مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، Zahraaghorbani11@gmail.com
2- مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (6871 مشاهده)
زمینه و هدف: سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از عوامل بیماری‌زای متعدد، یک پاتوژن فرصت‌طلب برای انسان است. سودوموناس آئروژینوزا ظرفیت‌های چشمگیری به‌منظور مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها نشان می‌دهد. در این مطالعه به بررسی اثر لیزات و مایع رویی کشت ساکارومایسس سرویزیه بر تولید بیوفیلم و آلژینات پرداخته شده است.
مواد و روش‌ کار: ابتدا عصارۀ مایع رویی کشت و نیز محلول لیز سلولی از سویۀ بومی ساکارومایسس سرویزیه تهیه و با دستگاه روتاری به پودر خشک تبدیل شد. سپس عصاره به کشت باکتری سودوموناس آئروژینوزا سویۀ PAO۱ و سویۀM ۸۸۲۱  اضافه شد و به‌ترتیب میزان تولید بیوفیلم با سویۀ PAO۱ و آلژینات از طریق سویۀ M۸۸۲۱ با روش رنگ‌سنجی و از طریق خواندن OD  اندازه‌گیری شد. برای این منظور از مایع رویی کشت با غلظت MIC ۱/۲ در هر دو آزمایش و از تمامی غلظت‌های تهیه‌شده از لیز سلولی در آزمایش تشکیل بیوفیلم و از بالاترین غلظت آن در آزمایش آلژینات استفاده شد.
یافته‌ها: مایع رویی کشت ساکارومایسس سرویزیه در غلظت MIC ۲/۱ (mg/ml ۱۲۰/۵۰) به‌صورت معناداری (۰/۰۵ > P) منجر به کاهش تولید آلژینات سودوموناس آئروژینوزا سویۀ M ۸۸۲۱ شد؛ اما بر بیوفیلم سودوموناس آئروژینوزا سویۀ PAO۱ اثری نداشت. همچنین محلول حاصل از لیز سلولی این مخمر در تمامی غلظت‌های تهیه‌شده به‌صورت معناداری
 (۰/۰۵ > P) منجر به کاهش میزان تولید بیوفیلم در سودوموناس آئروژینوزا سویه PAO۱ شد. از سوی دیگر بالاترین غلظت (mg/ml ۸/۱۹۲۰) آن منجر به کاهش تولید آلژینات از طریق سویۀ سودوموناس آئروژینوزا  M۸۸۲۱شد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که ساکارومایسس سرویزیه از پتانسیل مناسبی برای مهار فاکتورهای بیماری‌زای باکتریایی برخوردار است؛ اما به مطالعات بیشتری نیاز دارد.
متن کامل [PDF 788 kb]   (2966 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1396/7/15 | پذیرش: 1397/5/10 | انتشار الکترونیک: 1397/5/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.