سال 12، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 95-88 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
3- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران ، lida.etemadfar@yahoo.com
چکیده:   (5556 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری­ های منتقل‌شونده از طریق غذا، یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی هستند. سروتیپ­های سالمونلا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پاتوژن­ های غذا زاد در سراسر دنیا در نظر گرفته شده ­اند. طیور و تخم‌مرغ منابع اصلی برای سروتیپ­ های مختلف بیماری­زای سالمونلا در نظر گرفته می ­شوند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم‌مرغ­های بومی و صنعتی در خرم­آباد طی سال 2015 تا 2016 بود.
 مواد و روش‌کار: در این مطالعۀ مقطعی ـ توصیفی، در مجموع 360 تخم‌مرغ (180 بومی و 180صنعتی) از نواحی مختلف خرم­آباد جمع ­آوری شد. تخم‌مرغ ­ها بلافاصله تحت شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند. به‌منظور تعیین آلودگی سالمونلایی، پس از کشت براساس روش‌های متداول مرجع، پرگنه­ های مشکوک با استفاده از سروتایپینگ و PCR بررسی شدند.
یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که 2 نمونه از 180 نمونه تخم‌مرغ بومی (1/1 درصد) با استفاده از تکنیک PCR آلودگی سالمونلایی داشتند؛ اما هیچ‌گونه آلودگی در تخم‌مرغ­ های صنعتی وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد اگرچه سالمونلا در تخم‌مرغ­ های صنعتی یافت نشد، اما تخم‌مرغ ­های بومی تولیدشده در مزارع کوچک ممکن است برای مصرف‌کنندگان خطرناک باشند و باعث گسترش سالمونلا در محیط شوند.
واژه‌های کلیدی: شیوع، سالمونلا، تخم مرغ، PCR
متن کامل [PDF 639 kb]   (2420 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1396/6/4 | پذیرش: 1397/2/26 | انتشار الکترونیک: 1397/4/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.