[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 11، شماره 5 - ( آذر - دی 1396 ) ::
جلد 11 شماره 5 صفحات 125-135 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس به همراه نایسین و امواج فراصوت در برابر باکتری‌های پاتوژن منتقله از طریق مواد غذایی
محبوبه میرحسینی 1، سمانه هوشمند مروستی2
1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه پیام نور، تهران ، ایران ، m.mirhossaini@gmail.com
2- مرکز تحقیقات زیست‌فناوری پزشکی، واحد اشکذر، دانشگاه آزاد اسلامی، اشکذر، یزد، ایران
چکیده:   (149 مشاهده)
زمینه و هدف: اخیراً نانومواد غیر آلی با ثبات دمایی بالا و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی جدید برای درمان ضدمیکروبی در نظر گرفته شده‌اند. یکی از ویژگی‌های مهم نانوذرات، فعالیت ضدمیکروبی آن‌ها در برابر باکتری‌ها و عوامل پاتوژن غذایی است. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس به همراه نایسین و امواج فراصوت در برابر باکتری های پاتوژن منتقله از طریق مواد غذایی می باشد.
 مواد و روش کار:  در این پژوهش خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس به‌تنهایی یا در ترکیب با عوامل ضدمیکروبی دیگر (نایسین و امواج فراصوت) علیه باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس¬اورئوس در محیط کشت و شیر بررسی گردید. سپس اثر نانوذرات اکسید مس و نایسین به‌صورت منفرد و توأم بر مورفولوژی باکتری‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس¬اورئوس با میکروسکوپ الکترونی ارزیابی شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که یک اثر هم‌افزایی در زمان ترکیب نانوذرات اکسید مس و نایسین وجود داشت. به‌هرحال افزودن امواج فراصوت به نانودرات اکسید مس خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس را افزایش نداد. یافته‌های پژوهش نشانگر آن است که در محیط شیر، اثر ترکیبی نانو ذرات اکسید مس و نایسین باعث کاهش رشد هر دو باکتری شده بود. همچنین نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد که نانوذرات اکسید مس و نایسین تغییرات قابل‌توجهی بر مورفولوژی و یکپارچگی غشاء باکتری‌ها داشته‌ و درنهایت منجر به مرگ سلول باکتری شده‌اند.
نتیجه‌گیری: نانوذرات اکسید مس و نایسین با توجه به غلظت‌های مجاز، بر باکتری‌های آزمایش‌شده اثر بسیار زیادی دارند و شاید بتوان در آینده در صنایع غذایی و داروسازی از ترکیب نانوذرات اکسید مس و نایسین استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: نانوذرات، اکسید مس، نایسین، امواج فراصوت، میکروسکوپ الکترونی، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس
متن کامل [PDF 1540 kb]   (19 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirhosseini M, Houshmand Marvasti S. Antibacterial Activities of Copper Oxide (CuO) Nanoparticles in Combination With Nisin and Ultrasound Against Foodborne Pathogens. Iran J Med Microbiol. 2017; 11 (5) :125-135
URL: http://ijmm.ir/article-1-742-fa.html
میرحسینی محبوبه، هوشمند مروستی سمانه. بررسی خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس به همراه نایسین و امواج فراصوت در برابر باکتری‌های پاتوژن منتقله از طریق مواد غذایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1396; 11 (5) :125-135

URL: http://ijmm.ir/article-1-742-fa.html

سال 11، شماره 5 - ( آذر - دی 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.052 seconds with 797 queries by yektaweb 3571