سال 11، شماره 4 - ( مهر - آبان 1396 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 44-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
2- گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات تضمین کیفیت دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات تضمین کیفیت دارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، samadin@tums.ac.ir
4- گروه شیمی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (13092 مشاهده)

زمینه و اهداف: اثر کمبود ویتامین درخطر ابتلای به بیماری‌هایی مانند نرمی استخوان، استئوپنی، پوکی استخوان و انواع سرطان، به‌خوبی شناخته‌شده است. سویه پروبیوتیک باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم که بتواند ویتامین محلول در چربی را در توده زیستی خود ذخیره کند، علاوه بر اینکه می‌تواند زمینه‌ساز تولید محصولاتی با مزایای پروبیوتیک شود، احتمالاً اثرات نقص ویتامین را کاهش خواهد داد.
مواد و روش کار: در این مطالعه که در سال ۱۳۹۵ انجام شد، با طراحی آزمایش‌های یک فاکتور در زمان، گستره متغیرهای مؤثر احتمالی بر جذب ویتامین در توده زیستی باکتری مشخص و فاکتورهای مؤثر انتخاب گردیدند. سپس با طرح رویه پاسخ، با انجام آزمایش‌های باکس- بنکن این متغیرها بهینه‌سازی شدند. روش تعیین کمی ویتامین در توده زیستی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) می‌باشد.
یافته‌ها: از میان فاکتورهای بررسی‌شده، سه فاکتور دما، غلظت اولیه ویتامین و غلظت ساکارز از بقیه اهمیت بیشتری داشت. در غلظت اولیه ویتامین IU/mL ۳۵۱۷۲۳/۵۳۷، غلظت ساکارز افزوده‌شده به محیط کشت (g/L) ۲/۸۹ و دمای ۳۳/۸ درجه سلسیوس، بیشترین میزان انباشته شدن ویتامین در وزن خشک سلولی (IU/g ۱۰۲۸/۵) به دست آمد که با مدل آماری پیشنهادی مطابقت داشت.
نتیجه‌گیری: این مطالعه، اولین گزارش در زمینه غنی‌سازی توده زیستی لاکتوباسیلوس پلانتاروم با ویتامین و بهینه‌سازی آن می‌باشد. مطالعات آزمایشگاهی و آماری انجام‌شده نشان‌دهنده صحت و اعتبار این بهینه‌سازی می‌باشد.

 

متن کامل [PDF 705 kb]   (3372 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1396/2/24 | پذیرش: 1396/3/28 | انتشار الکترونیک: 1396/6/21

فهرست منابع
1. Fitzpatrick TB, Basset GJC, Borel P, Carrari F, DellaPenna D, Fraser PD, et al. Vitamin Deficiencies in Humans: Can Plant Science Help? Plant Cell 2012; 24 (2):395–414. [DOI] [PubMed]
2. Medardus JJ, Molla BZ, Nicol M, Morrow WM, Rajala-Schultz PJ, Kazwala R, et al. In-Feed Use of Heavy Metal Micronutrients in U.S. Swine Production Systems and Its Role in Persistence of Multidrug-Resistant Salmonellae. Appl Environ Microbiol 2014; 80 (7):2317–25. [DOI] [PubMed]
3. Hemarajata P, Versalovic J. Effects of probiotics on gut microbiota: mechanisms of intestinal immunomodulation and neuromodulation. Therap Adv Gastroentrol 2013; 6 (1):39–51. [DOI] [PubMed]
4. Chau YY, Kumar J. Vitamin D in Chronic Kidney Disease. Ind J Pediatr 2012; 79(8):1062–8. [DOI] [PubMed]
5. Simm C, Lahner B, Salt D, LeFurgey A, Ingram P, Yandell B, et al. Saccharomyces cerevisiae vacuole in zinc storage and Intracellular zinc distribution. Eukaryot Cell 2007; 6 (7):1166–77. [DOI] [PubMed]
6. Farazandehnia N. The evaluation of antimicrobial effect of fermented probiotic milk produced Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium and Bifidobacterium angultum. Iran J Med Microbiol 2016; 10 (3):31-8.
7. Ershadian M, Arbab Soleimani N, Ajodani Far H, Vaezi Khakhki M R. The Co-aggregation effects of probiotic lactobacillus against some pathogenic bacteria. Iran J Med Microbiol 2015; 9 (3):14-22.
8. Soltani M, Soltani J. Determination of optimal combination of applied water and nitrogen for potato yield using response surface methodology (RSM). J Biosci Biotechnol Res Comm 2016; 9 (1):46-54.
9. Popović S, Kostadinović LM, Brkljača JS, Krulj JA, Manojlović MS, Solarov MIB. The development and validation of HPLC method for quantification of DL-α-tocopherol in quinoa seeds (Chenopodium quinoa Willd.). Food Feed Res 2014; 41 (2):147–52. [DOI]
10. Stehlik-Tomas V, Gulan Zeti V, Stanzer D, Grba S, Vahcic N. Zinc, Copper and Manganese enrichment in yeast Saccharomyces cerevisiae. Food Technol Biotechnol 2004; 42 (2):115-20.
11. Olsen RH, Thomas D. Characteristics and purification of PRRI, an RNA phage specific for the broad host range Pseudomonas RI 822 drug resistance plasmid. J Virol 1973; 12 (6):1560-7. [PubMed]
12. Olsen RH, Shipley P. Host range and properties of the Pseudomonas aeruginosa R factor RI 822. J Bacteriol 1973; 113 (2):772-80. [PubMed]
13. Smet P, Boever D, Verstraete W. Cholesterol lowering in pigs through enhanced bacterial bile salt hydrolase activity. Br J Nutr 1998; 79 (2):185–94. [DOI] [PubMed]
14. Hwang CF, Chang JH, Houng JY, Tsi CC, Lin CK, Tsen HY. Optimization of Medium Composition for Improving Biomass Production of Lactobacillus plantarum Pi06 Using the Taguchi Array Design and the Box-Behnken Method. Biotechnol Bioprocess Engin 2012; 17 (4):827-34. [DOI]
15. Leal-Sa´nchez MV, Jime´nez-Díaz R, Maldonado-Barraga´n A, Garrido-Ferna´ndez A, Ruiz-Barba JL. Optimization of Bacteriocin Production by Batch Fermentation of Lactobacillus plantarum LPCO10. Appl Environ Microbiol 2002; 68 (9):4465–71. [DOI] [PubMed]
16. Keren T, Yarmus M, Halevy G, Shapyra R. Immunodetection of the Bacteriocin Lacticin RM: Analysis of the Influence of Temperature and Tween 80 on Its Expression and Activity. Appl Environ Microbiol 2004; 70 (4):2098–104. [DOI] [PubMed]
17. Sanchez JI, Martı´nez B, Guille´n R, Jime´nez-Dı´az R, Rodrı´guez A. Culture Conditions Determine the Balance between Two Different Exopolysaccharides Produced by Lactobacillus pentosus LPS26. Appl Environ Microbiol 2006; 72 (12):7495–502. [DOI] [PubMed]
18. Pedram A, Ataei SA. Optimization of a Modified GS Medium for a Probiotic Strain (L. acidophilus ATCC4356). Appl Food Biotechnol 2014; 1 (1):25-9.
19. Brinques GB, Peralba MC, Ayub MAZ. Optimization of probiotic and lactic acid production by Lactobacillus plantarum in submerged bioreactor systems. J Ind Microbiol Biotechnol 2010; 37(2): 205–12. [DOI] [PubMed]
20. Brzozowski B, Lewandowska M. Prolyl endopeptidase —Optimization of medium and culture conditions for enhanced production by Lactobacillus acidophilus. Electron J Biotechnol 2014; 17 (5):204–10. [DOI]
21. Thirumurugan A, Ramachandran S, Gobikrishnan S. Optimization of medium components for maximizing the bacteriocin production by Lactobacillus plantarum ATM11 using statistical design. Int Food Res J 2015; 22 (3):1272-9.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.