[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 11، شماره 5 - ( آذر - دی 1396 ) ::
جلد 11 شماره 5 صفحات 115-124 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مهاری نانو ذره اکسید روی در تشکیل بیوفیلمِ برخی باکتری‌های بیماری‌زای غذازاد
مریم عباس والی 1، عزیزاله ابراهیمی کهریزسنگی2، فاطمه شهریاری3
1- گروه بهداشت و کنترل کیفیت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، abbasvali@sci.sku.ac.ir
2- گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
3- دانش‌آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
چکیده:   (144 مشاهده)

زمینه و اهداف: یکی از مسائل مهم در صنعت غذا، تشکیل بیوفیلم میکروبی است که می­تواند منبع بالقوه آلودگی و عامل انتقال باکتری‌های عامل فساد و بیماری‌زای غذازاد باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر مهاریِ نانوذره اکسید روی در تشکیل بیوفیلم برخی باکتری‌های بیماری‌زای غذازاد انجام گرفته است.
مواد و روش کار: در این مطالعه که در سال ۱۳۹۴ انجام شد، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد نانوذره اکسید روی علیه اشریشیا کلی (ATCC ۳۵۲۱۸استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC ۶۵۳۸سالمونلا تیفی موریوم (ATCC۱۴۰۲۸) و باسیلوس سرئوس (ATCC ۱۴۵۷۹)، به روش Broth Microdilution و احیای رزازورین اندازه­گیری شد. اثر مهاریِ نانوذره اکسید روی بر تشکیل بیوفیلم باکتری­ها به روش میکروتیتر پلیت از طریق رنگ‌آمیزی با کریستال ویوله و اندازه­گیری جذب نوری ارزیابی شد.
یافته‌ها: حداقل غلظت مهارکنندگی رشد برای باکتری‌های بررسی‌شده بالا، به ترتیب ۱، ۰/۵، ۱ و ۲ میلی‌گرم در میلی‌لیتر و درصد مهار تشکیل بیوفیلم در حداقل غلظت مهارکنندگیِ رشد، به ترتیب ۹۰/۲۰، ۸۵/۶۹، ۸۳/۶۵ و ۶۱/۹۶ درصد محاسبه شد.
نتیجه‌گیری: نانوذره اکسید روی در غلظت­های پایین‌تر از حداقل غلظت مهارکنندگیِ رشد نیز توانایی مهار تشکیل بیوفیلم را نشان داد و در باکتری­های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی، با غلظت نصف حداقل غلظت مهارکنندگی رشد در مقایسه با غلظت برابر با حداقل غلظت مهارکنندگی رشد آن، تفاوت آماری معنی­داری را در توانایی مهار تشکیل بیوفیلم نشان نداد (۰۵/۰P>). نتایج، اثر ضد میکروبی نانوذره اکسید روی در مهار تشکیل بیوفیلم باکتری­های بیماری‌زایِ غذازادِ بررسی‌شده را تأیید کرد. با توجه به اهمیت این باکتری­ها در سلامت جامعه، می‌توان برای جلوگیری از تشکیل بیوفیلم، از این ترکیب برای پاک­سازی سطوح، دستگاه­ها و خطوط تولید در کارخانه­های مواد غذایی استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: اثر مهاری، باکتری بیماری‌زای غذازاد، بیوفیلم، نانو ذره اکسید روی
متن کامل [PDF 1120 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasvali M, Ebrahimi Kahrizsangi A, Shahriari F. Evaluation of the Inhibitory Effects of Zinc Oxide Nanoparticles on Biofilm Formation of Some Foodborne Bacterial Pathogens . Iran J Med Microbiol. 2017; 11 (5) :115-124
URL: http://ijmm.ir/article-1-632-fa.html
عباس والی مریم، ابراهیمی کهریزسنگی عزیزاله، شهریاری فاطمه. بررسی اثر مهاری نانو ذره اکسید روی در تشکیل بیوفیلمِ برخی باکتری‌های بیماری‌زای غذازاد. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1396; 11 (5) :115-124

URL: http://ijmm.ir/article-1-632-fa.html

سال 11، شماره 5 - ( آذر - دی 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 800 queries by yektaweb 3571