سال 9، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 54-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajighasemi M, Mojghani N. Identification and Characterization of Probiotic Properties of Indigenous Lactic Acid Bacteria Based on Their Phenotypic and Genotypic Characteristics. Iran J Med Microbiol 2016; 9 (4) :47-54
URL: http://ijmm.ir/article-1-388-fa.html
حاجی قاسمی ملیحه، مژگانی ناهید. شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری های اسید لاکتیک بومی بر اساس ویژیگی های فنوتیپی و ژنوتیپی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (4) :47-54

URL: http://ijmm.ir/article-1-388-fa.html


1- گروه زیست شناسی، واحد اشکذر، دانشگاه آزاد اسلامی، اشکذر، ایران ، m.hg52@yahoo.com
2- بخش بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، کرج، ایران
چکیده:   (15767 مشاهده)

زمینه و اهداف: پروبیوتیک ها مکمل های غذایی میکروبی هستند،که با ایجاد تعادل میکروبی روده اثرات مفیدی بر روی میزبان می گذارند .در این مطالعه، هدف ما شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری های اسید لاکتیک بومی بر اساس ویژیگی های فنوتیپی و ژنوتیپی است.

مواد و روش ها: تعدادی از باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از محصولات لبنی براساس ویژگی های فنوتیپی شناسایی و سپس جهت ارزیابی خصوصیات پروبیوتیکی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه ها از نظر مقاومت به اسید و نمک صفرا، فعالیت ضد میکروبی، کاهش کلسترول مورد آزمایش قرار گرفته و آنهایی که به عنوان پروبیوتیک شناسایی شدند به وسیلهی پرایمر های عمومی 16SrRNA تعیین توالی و در سطح گونه شناسایی و ثبت گردیدند. 

یافته ها: از 20 نمونه باکتری های اسید لاکتیک جدا شده، 3 نمونه نسبت به شرایط اسیدی (2/5  pH) و 5 نمونه به در صد های متفاوت نمک صفرا (1-0/3) مقاوم بودند.  از بین این 5 نمونه، 3 نمونه به طور قابل توجهی توانایی کاهش کلسترول در عرض 2 ساعت انکوباسیون به میزانهای 95/73، 94/8 و 97/82  درصد را نشان دادند. در انتها 5 نمونه براساس  16SrRNA تعیین توالی و به عنوان L. plantarum  سویه 22SN ,NPN0022SN ,24SN, 10 و Lactobacillus rhamnosus SN30 شناسایی شدند.

نتیجه گیری: باکتری های اسید لاکتیک جدا شده در این مطالعه دارای خواص پروبیوتیکی بوده و می توانند در آینده به عنوان پروبیوتیک در محصولات انسانی و دام و طیور مورد استفاده قرار گیرند.

متن کامل [PDF 943 kb]   (9033 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1393/9/12 | پذیرش: 1394/6/22 | انتشار الکترونیک: 1394/12/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.