سال 9، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 68-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sasani N, Mohabatkar H. Identification and Purification of a hemolysin from Bacillus group by Zymography method. Iran J Med Microbiol 2015; 9 (2) :63-68
URL: http://ijmm.ir/article-1-339-fa.html
ساسانی نیلوفر، محبت کار حسن، امتیازی گیتی. شناسایی و خالص‌سازی همولیزین گروهی از باسیلوس‌ها به روش زایموگرافی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (2) :63-68

URL: http://ijmm.ir/article-1-339-fa.html


1- گروه زیست فناوری، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران. ، emtiazi@yahoo.com
چکیده:   (15212 مشاهده)

زمینه و اهداف: همولیزین یک پروتئین خارج سلولی است که توسط بسیاری از باکتری های بیماری­زا و غیر بیماری زا ترشح می شود. سطح فعالیت همولیزین غشای پلاسمایی گلبول های قرمز خون می باشد. در این مطالعه استخراج همولیزین از سویه های باسیلوس تولید کننده آن، تعیین وزن مولکولی و بررسی خصوصیات عملکردی این آنزیم مورد بررسی قرار گرفته شده است.

مواد و روش کار: باسیلوس­های تولیدکننده­ی همولیزین شناسایی شدند، سپس قویترین سویه تولید کننده جداسازی گردید و همولیزین تولیدی توسط این باکتری استخراج شد. با استفاده از روش زایموگرافی اثر لیز این سم بر محیط بلاد آگار مشخص شد. در نهایت با استفاده از روش SDS-PAGE وزن مولکولی آن تعیین گردید. در این مطالعه روش جدیدی برای خالص­سازی و بررسی خاصیت همولیزین به کارگرفته شده­است.

یافته‌ها: از میان 8 سویه مطالعه شده، سویه M3 با شماره دسترسی KC577596.1  بهترین و قوی­ترین سویه تجزیه کننده­ی خون در محیط آگار خون­دار بود. همولیزین تولیدی توسط این باکتری استخراج  شد و خصوصیات لیز کنندگی آن بررسی گردید روش SDS-PAGE نشان داد این سویه قادر به تولید دو همولیزین با وزن مولکولی 13 و 23 کیلو دالتون می­باشد.

نتیجه‌گیری: این سویه اولین بار در آزمایشگاه­های میکروبیولوژی دانشگاه اصفهان جداسازی شده است. این باکتری دارای همولیزین قوی با قدرت لیز کنندگی بالایی می­باشد. با توجه به قدرت بالا ی لیز این همولیزین و عدم بیماری­زایی سویه  M3این پروتئین می­تواند به اهداف گوناگون در زمینه­های صنعتی و درمانی مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: باسیلوس، همولیزین، زایموگرافی
متن کامل [PDF 671 kb]   (4486 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1393/6/20 | پذیرش: 1393/10/4 | انتشار الکترونیک: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.