سال 8، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 27-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- 1. گروه زیست‌شناسی، دانشکده فناوری‌های نوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم دارویی، تهران، ایران.
2- 2. گروه میکروبیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، mojdeh_hakemi@yahoo.com
3- دانشکده فن آوری های نوین، واحد علوم داروئی آزاد اسلامی تهران ایران
4- بیمارستان شهید مفتح ورامین، دانشکده پزشکی شهید بهشتی
5- ازمایشگاه خصوصی
چکیده:   (12166 مشاهده)

زمینه و اهداف: هلیکوباکترپیلوری یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مزمن باکتریال در سراسر جهان است. الگوی همه‌گیرشناسی آلودگی به این باکتری در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه متفاوت است. در مطالعه حاضر شیوع آلودگی به هلیکوباکترپیلوری و بررسی عوامل زمینه‌ای مؤثر در بروز این عفونت در بین ساکنین شهر پیشوای ورامین با روش سرولوژی بررسی شد.

مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی، پس از تکمیل پرسشنامه ، خون محیطی از314 نفر از افراد ساکنین پیشوای ورامین انجام گردید. در ادامه، تیتر IgG ضد آنتی‌ژن تام هلیکوباکتر پیلوری و IgG ضد CagA هلیکوباکترپیلوری با روش سرولوژی ELISA ارزیابی شد. متعاقباً اطلاعات به‌دست‌آمده با نرم‌افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

یافته‌ها: فراوانی IgG علیه آنتی‌ژن تام هلیکوباکترپیلوری در 164 نفر (2/55%) از 314 فرد مورد مطالعه مثبت و در 130 نفر (4/41%) منفی بود و نتایج برای آنتی‌بادی ضد CagA در 46 نفر (1/29%) از 158 فرد مورد مطالعه مثبت و در 105 نفر (5/66%) منفی و سایرین در محدوده مرزی بودند. ارتباط بین نتیجه مثبت سرولوژی آنتی CagA و IgG با سن، جنس، میزان تحصیلات و شغل، تعداد اتاق، تعداد افراد خانواده، مصرف کنسرو، استعمال دخانیات، بیماری قلبی، دیابت، دیالیزی و ریوی و میزان کلسترول، سابقه علائم گوارشی، سوزش معده و درد معده و ریفلاکس (p<0.05) دیده شد.

نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد بیش از 2/55% افراد ساکن شهر پیشوای ورامین ازنظر سرمی مثبت و دارای هر دو نوع آنتی‌بادی IgG توتال و آنتی CagA می‌باشند. با توجه به شیوع بالا و عوارضی که به دنبال این آلودگی می‌تواند در افراد رخ دهد، لزوم آموزش بهداشت و کنترل دقیق عفونت توصیه می‌شود.

واژه‌های کلیدی: هلیکوباکترپیلوری، سرولوژی، ELISA، CagA
متن کامل [PDF 1170 kb]   (3595 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1393/3/16 | پذیرش: 1393/8/4 | انتشار الکترونیک: 1393/9/2

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.