سال 8، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 13-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان ، ایران
2- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان ، ایران ، samanefaraji_90@yahoo.com
3- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران
چکیده:   (18356 مشاهده)
زمینه و اهداف: شمارش کلنی های باکتری یک امر پیچیده برای میکروبیولوژیست ها می باشد. شمارش دقیق کلنی ها در اندازه های زیاد، به توانایی دیدن دقیق کلنی ها بستگی دارد. در این پژوهش، یک روش شمارش کلنی ها با نتایج دقیق تر، کارایی بیشتر و موثرتر نسبت به سیستم های قدیمی پیشنهاد می کنیم که در ظرف چند دقیقه کلنی ها را شمرده و موجب صرفه جویی در زمان می شود. پردازش تصویر روش بسیار دقیقی بوده و در عین غیر مخرب بودن، نتایج ثابتی را ارائه می دهد. هدف از این پژوهش، استفاده از روش پردازش تصویر با نرم افزار ایمیج جی جهت شمارش کلنی باکتری ها و مقایسه آن با روش قدیمی کلنی کانتر بود.
مواد و روش کار: ابتدا با استفاده از محلول سرم فیزیولوژی (5/8 گرم کلرید سدیم در لیتر) از فلورهای میکروبی روده بلدرچین، خمیر نانوایی و نوشیدنی کفیر، رقت های 1- 10 تا 9-10 تهیه شد. سپس به ترتیب در محیط کشت های پلیت کانت آگار، YGC آگار و MRS آگار، کشت سطحی داده و در انکوباتور گرمخانه گذاری شدند. کلنی های رشد کرده توسط کلنی‌کانتر و نرم افزار ایمیج جی در سه تکرار شمارش شدند.
یافته‌ها: در رقت های 5- 10 تا 9- 10، بین اعداد گزارش شده توسط دو روش شمارش کلنی کانتر و پردازش تصویر، تفاوتی دیده نشد، اما در رقت های 1- 10 تا 4- 10 تفاوت قابل توجهی وجود داشت که با تکرار آزمون ها به صحت عدد گزارش شده توسط پردازش تصویر پی برده شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، می‌توان روش پردازش تصویر را به‌عنوان یک روش دقیق و سریع در شمارش کلنی باکتری ها معرفی نمود. 
متن کامل [PDF 565 kb]   (7804 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1393/1/27 | پذیرش: 1393/5/4 | انتشار الکترونیک: 1393/5/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.