سال 8، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 54-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mzarabi@ut.ac.ir
چکیده:   (19332 مشاهده)
زمینه و اهداف: سودوموناس آئروژینوزا از شایع‌ترین علل ایجاد عفونت‌های بیمارستانی است که به عنوان یکی از مقاوم‌ترین باکتری‌ها در مقابل انواع پادزیست‌ها نیز شناخته می‌شود و به بسیاری از درمان‌های رایج مقاومت نشان می‌دهد. بر همین اساس، هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتری عصارههای آبی 4 نوع گیاه بومی ایران بر رشد سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه فعالیت آن ها با پادزیست‌ها است.
مواد و روش کار: عصاره آبی گیاهان بوسیله دستگاه سوکسله تهیه شد و پس از تهیه رقت فعالیت ضدباکتری آن‌ها با روش‌های انتشار چاهک و رقت سازی براث در 3 غلظت مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها و بحث: در این تحقیق بیشترین اثر ضدباکتری مربوط به عصاره آبی برگ سنجد در روش انتشار چاهک بوده است (6/17 میلی متر). میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) عصارههای آویشن شیرازی، برگ درخت گردو و مرزنجوش 25% بود و برای برگ درخت سنجد 5/12% ثبت شده است. در این پژوهش مشخص شد همه عصارههای گیاهی دارای خاصیت ضدباکتری بر روی سویه مورد بررسی هستند و این فعالیت میتواند به سبب کشت، منشأ، فصل رشد و مواد مؤثره گیاهان، متفاوت باشد.
متن کامل [PDF 414 kb]   (6855 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1392/11/26 | پذیرش: 1393/6/25 | انتشار الکترونیک: 1393/6/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.