1- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mzarabi@ut.ac.ir
چکیده: (19332 مشاهده)
زمینه و اهداف: سودوموناس آئروژینوزا از شایعترین علل ایجاد عفونتهای بیمارستانی است که به عنوان یکی از مقاومترین باکتریها در مقابل انواع پادزیستها نیز شناخته میشود و به بسیاری از درمانهای رایج مقاومت نشان میدهد. بر همین اساس، هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتری عصارههای آبی 4 نوع گیاه بومی ایران بر رشد سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه فعالیت آن ها با پادزیستها است.
مواد و روش کار: عصاره آبی گیاهان بوسیله دستگاه سوکسله تهیه شد و پس از تهیه رقت فعالیت ضدباکتری آنها با روشهای انتشار چاهک و رقت سازی براث در 3 غلظت مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها و بحث: در این تحقیق بیشترین اثر ضدباکتری مربوط به عصاره آبی برگ سنجد در روش انتشار چاهک بوده است (6/17 میلی متر). میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) عصارههای آویشن شیرازی، برگ درخت گردو و مرزنجوش 25% بود و برای برگ درخت سنجد 5/12% ثبت شده است. در این پژوهش مشخص شد همه عصارههای گیاهی دارای خاصیت ضدباکتری بر روی سویه مورد بررسی هستند و این فعالیت میتواند به سبب کشت، منشأ، فصل رشد و مواد مؤثره گیاهان، متفاوت باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
مواد ضد میکروبی دریافت: 1392/11/26 | پذیرش: 1393/6/25 | انتشار الکترونیک: 1393/6/27