[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 12، شماره 4 - ( مهر - آبان 1397 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 280-287 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدمیکروبی ساکارومیسس سرویزیه علیه انتروتوکسیژنیک و انتروهموراژیک اشریشیاکلی
مریم کوپائی1، حوریه صادری2، محمود امین مرعشی3، پرویز اولیاء 4
1- کارشناسی‌ارشد باکتری‌شناسی، گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- استاد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
3- استادیار، گروه میکروب‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
4- استاد، مرکز تحقیقات میکروب‌شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، powlia@gmail.com
چکیده:   (1833 مشاهده)
زمینه و هدف: پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌هایی سودمند برای سلامتی جوامع هستند. ساکارومیسس سرویزیه یکی از گونه‌های استفاده‌شده در بهبود کارکرد و درمان بیماری‌های دستگاه گوارش و مهار پاتوژن‌های روده‌ای است. پاتوتایپ‌های انتروهموراژیک اشریشیاکلی (EHEC) و انتروتوکسوژنیک (ETEC) دو بیماری‌زای روده‌ای شایع در جهان هستند که سبب اسهال می‌شوند. هدف این مطالعه، بررسی اثر ضد‌میکروبی عصاره مایع رویی کشت و لیز سلولی مخمر پروبیوتیک ساکارومیسس سرویزیه علیه اشرشیاکلی ETEC و EHEC است.
مواد و روش‌ کار: برای تهیه عصاره مایع رویی کشت، ابتدا سوسپانسیون مخمری سانتریفیوژ و مایع رویی کشت جدا و فیلتر شد. عصاره‌گیری با اتیل‌استات برای سه ساعت انجام شد. برای تهیه لیزات، رسوب به‌دست‌آمده از مرحله قبل را شستشو داده تا رسوب سانتریفیوژ تبدیل به لیز سلولی شده و با استفاده از فیلتر استریل شود. مایع رویی پس از جداسازی، به رسوب آب مقطر استریل اضافه شد و لیز سلولی با استفاده از سونیکاتور انجام گرفت. مایع به‌دست‌آمده از سانتریفیوژ و مایع رویی آن فیلتر شد. سپس مقدار MIC و MBC آن به روش میکرو دایلیوشن، طبق دستورالعمل CLSI تعیین شد. دامنه غلظت بررسی‌شده  μg/ml۸۱۹۲ - ۱۶ بود.
یافته‌ها: MIC و MBC عصاره مایع رویی کشت در هر دو پاتوتایپ ETEC و EHEC به‌ترتیب برابر با μg/ml ۴۰۹۶ و μg/ml ۸۱۹۲ به دست آمد. لیزات در هیچ‌یک از غلظت‌های به‌کاررفته، اثر مهارکنندگی بر دو باکتری نشان نداد.
نتیجه‌گیری: مایع رویی کشت بر رشد سویه‌های ETEC و EHEC اثر مهارکنندگی داشت، اما لیزات سلولی فاقد چنین تأثیری بود. به عبارتی مواد ضدمیکروبی می‌تواند فقط در ترشحات سلولی وجود داشته باشد و احتمالاً لیزات سلولی به دلیل غنی بودن از مواد مغذی لازم برای رشد باکتری و نداشتن ترکیبات ضدمیکروبی چنین تأثیر مهاری را نشان نمی‌دهد.

 
واژه‌های کلیدی: آنتی‌باکتریال، انتروتوکسیژنیک اشریشیاکلی، انتروهموراژیک اشریشیاکلی، پروبیوتیک، ساکارومیسس سرویزیه
متن کامل [PDF 629 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Koopayee M, Saderi H, Amin Marashi M, Owlia P. Evaluation of Antimicrobial Activity of Saccharomyces cerevisiae Against Enterotoxogenic and Enterohemorrahgic E. coli. Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (4) :280-287
URL: http://ijmm.ir/article-1-774-fa.html

کوپائی مریم، صادری حوریه، امین مرعشی محمود، اولیاء پرویز. بررسی اثر ضدمیکروبی ساکارومیسس سرویزیه علیه انتروتوکسیژنیک و انتروهموراژیک اشریشیاکلی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (4) :280-287

URL: http://ijmm.ir/article-1-774-fa.html



سال 12، شماره 4 - ( مهر - آبان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3862