[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر محافظتی ایمنوگلوبولین اختصاصی زرده تخم‌مرغ (IgY) علیه آفلاتوکسین بر فراسنجه‌های خونی، مورفومتری ایلئوم و هیستوپاتولوژی سلول‌های کبد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با آفلاتوکسین B1
علی نخعی 1، نظر افضلی2، سید جواد حسینی واشان2، محمد امیر کریمی ترشیزی3
1- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران ، nafzali@birjand.ac.ir
2- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
3- گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (222 مشاهده)
زمینه و هدف: این تحقیق به منظور بررسی اثر محافظتی ایمنوگلوبولین اختصاصی زرده تخم‌مرغ (IgY) علیه آفلاتوکسین بر کاهش عوارض آفلاتوکسین از طریق افزودن به آب آشامیدنی ۱۹۲ قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس ۳۰۸ از سن ۱ تا ۴۲ روزگی انجام شد.
 مواد و روش‌ها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با ۶ تیمار، ۴ تکرار و ۸ مشاهده (جوجه) بود. ابتدا با تزریق کنژوگه آفلاتوکسین B۱- آلبومین سرم گاوی به مرغان تخمگذار زرده حاوی IgY علیه آفلاتوکسین تولید (زرده ایمن) و در آب آشامیدنی استفاده شد.  تیمارهای آزمایشی عبارتند از: ۱) شاهد (بدون هیچ افزودنی)، ۲) جیره حاوی یک میلی‌گرم در کیلوگرم آفلاتوکسین B۱ (تیمار شاهد منفی)، ۳) شاهد منفی + ۰/۵ درصد حجمی زرده ایمن، ۴) شاهد منفی  + ۰/۵ درصد حجمی زرده غیر ایمن ، ۵) شاهد منفی + ۱ درصد حجمی زرده ایمن و ۶) شاهد منفی + ۱ درصد حجمی زرده غیر ایمن.
یافته‌ها: جیره‌ی حاوی آفلاتوکسین سبب افزایش غلظت سرمی کلسترول و کاهش غلظت سرمی پروتئین تام و آلبومین شد (۰/۰۵> P). همچنین ضایعات هیستوپاتولوژیکی در کبد مشاهده شد. افزودن یک درصد حجمی زرده ایمن به آب آشامیدنی (تیمار ۵)، موجب کاهش غلظت سرمی کلسترول و افزایش غلظت پروتئین تام در مقایسه با تیمار ۲ شد
 (۰/۰۵> P). طول و عرض ویلی و سطح پرز روده جوجه‌های دریافت کننده تیمار ۵ بالاتر از تیمار ۲ بود  (۰/۰۵> P) در طیور دریافت کننده تیمارهای ۳ و ۵، برش بافت کبد تقریباً نرمال و تغییرات کمی در هپاتوسیت‌ها مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: می‌توان گفت IgY اختصاصی زرده تخم مرغ علیه آفلاتوکسین می‌تواند در کاهش اثرات آفلاتوکسیکوزیس تجربی به‌عنوان یک عامل سم‌زدایی مؤثر واقع شود.
واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین B1، ایمنوگلوبولین اختصاصی (IgY)، فراسنجه‌های خونی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nakhaei A, Afzali N, Hosseini Vashan S J, Karimi Torshizi M A. Investigating the Protective Effect of Egg Yolk Immunoglobulin (IgY) Against Aflatoxin on Blood Parameters, Ileum Morphometry and Hepatocytes’ Histopathology of Broiler Chickens Fed Aflatoxin B1. Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (3)
URL: http://ijmm.ir/article-1-848-fa.html

نخعی علی، افضلی نظر، حسینی واشان سید جواد، کریمی ترشیزی محمد امیر. بررسی اثر محافظتی ایمنوگلوبولین اختصاصی زرده تخم‌مرغ (IgY) علیه آفلاتوکسین بر فراسنجه‌های خونی، مورفومتری ایلئوم و هیستوپاتولوژی سلول‌های کبد جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با آفلاتوکسین B1. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (3)

URL: http://ijmm.ir/article-1-848-fa.html



سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752