[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 12، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1397 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فنوتیپی تولید بیوفیلم و مطالعه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرینی های عرضه شده در سطح شهر همدان
شهناز فتاحی1، دکتر مهدی طاهری2، حسین قادری3، دکتر محمد رضا عربستانی 4
1- دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- استادیار، گروه تغذیه ، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی باکتری شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
4- دانشیار، گروه میکروب شناسی ، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، mohammad.arabestani@gmail.com
چکیده:   (288 مشاهده)
سابقه و هدف: استافیلوکوکوس  اورئورس یکی از شایع ترین علل مسمومیت غذایی می باشد، که با مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها به گروهی از آنتی بیوتیک ها مقاوم شده است علاوه بر این قادر به تولید بیوفیلم است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و بررسی فنوتیپی تولید بیوفیلم در ایزوله های  استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از  شیرینی های عرضه شده در  قنادی های شهر همدان  می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی_ توصیفی، تعداد ۳۷۰ نمونه شیرینی خامه ای (۲۸۰ نمونه) و خشک (۹۰ نمونه)  به صورت تصادفی از شیرینی فروشی های سطح شهر همدان جمع آوری شدند ( اردیبهشت تا بهمن ۹۶). به منظور جداسازی الودگی های احتمالی میکروبی، بخشی از نمونه ها با استفاده از محیط کشت اختصاصی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در ادامه تایید مولکولی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده، با استفاده از PCR و تکثیر ژن اختصاصی nuc باکتری انجام گرفت. برای تعیین مقاومت ایزوله ها از روش دیسک دیفیوژن بر اساس دستور العمل CLSI و جهت شناسایی سویه های مولد بیوفیلم از روش اصلاح شده میکروپلیت استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که ۳۴.۶۴% از شیرینی های خامه ای و ۳.۳۳%  از شیرینی های خشک به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده می باشند. همچنین نتایج آنتی بیوگرام نشان داد کهبیشترین  مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک پنی سیلین (۹۰%) می باشد. در بررسی کمی تولید بیوفیلم ۴۲ سویه (۴۲ %) چسبنده قوی، ۱۷ سویه (۱۷ %) چسبنده ضعیف و ۴۱ سویه (۴۱ %) فاقد توانایی چسبندگی بودند.
نتیجه گیری: مصرف شیرینی خامه ای احتمال آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس  را افزایش می دهد و یک هشدار جدی برای سیستم بهداشتی محسوب می شود. پاستوریزاسیون و نگهداری مواد غذایی در یخچال، کنترل مداوم میکروبی شیرینی جات و غربالگری کارکنان قنادی ها می تواند میزان آلودگی میکروبی و همچنین خطر مسمومیت استافیلوکوکی را کاهش دهد.  
واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، PCR، شیرینی، بیوفیلم
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatahi S, Taheri M, Ghaderi H, Arabestani M R. Study of Biofilm Formation and Antimicrobial Resistance Staphylococcus aureus Isolated from Handmade Sweets in Hamadan. Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (2)
URL: http://ijmm.ir/article-1-813-fa.html

فتاحی شهناز، طاهری مهدی، قادری حسین، عربستانی محمد رضا. بررسی فنوتیپی تولید بیوفیلم و مطالعه الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرینی های عرضه شده در سطح شهر همدان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (2)

URL: http://ijmm.ir/article-1-813-fa.html



سال 12، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731