[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 11، شماره 6 - ( بهمن-اسفند 1396 ) ::
جلد 11 شماره 6 صفحات 158-166 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسۀ ماندگاری طولانی‌مدت کاندیدا گلابراتا در مواد نگهدارندۀ رایج شامل: گلیسرول، گلوکز و دی متیل سولفواکساید
دکتر سعید امانلو 1، دکتر معصومه شمس قهفرخی2
1- گروه انگل‌شناسی و قارچ‌شناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان، زنجان، ایران ، s.amanloo@zums.ac.ir
2- گروه قارچ‌شناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده:   (947 مشاهده)
زمینه و هدف: روش انجماد یکی از بهترین روش­ های نگهداری طولانی­مدت برای قارچ ­ها است و استفاده از مواد نگهدارندۀ مناسب می­تواند موفقیت این فرآیند را افزایش دهد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مواد نگهدارندۀ مختلف در حفاظت از مخمر کاندیدا گلابراتا در شرایط انجماد است.
 مواد و روش کار: در مطالعه مداخله ای-تجربی تعداد ۵۰ ایزولۀ بالینی کاندیدا گلابراتا در دمای انجماد و در داخل مواد نگهدارندۀ متداول شامل: گلیسرول ۱۰% و ۴۰%، گلوکز ۴% و دی متیل سولفواکساید ۱۰% نگهداری شد. پس از اتمام دورۀ انکوباسیون ۲ ساله، میزان موفقیت بازیابی نمونه ­ها در مواد نگهدارندۀ مختلف  مقایسه و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری chi-square مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته‌ها: گلوکز ۴% با توانایی نگهداری ۱۰۰% نمونه­ ها به ­عنوان بهترین مادۀ محافظت­ کننده برای کاندیدا گلابراتا تعیین شد. همچنین گلیسرول ۴۰% و دی­ متیل سولفواکساید ۱۰% با بازیابی ۹۴% نمونه ­ها قابلیت بالایی در نگهداری مخمر داشتند. درمقابل گلیسرول ۱۰% کمترین اثر محافظتی را نشان داد. نمونه ­های کشت شده در لوله­ های شیب­دار حاوی SDA و دمای ˚C۴ با بازیابی ۳۲ نمونه (۶۴%) اختلاف معنی ­داری با نگهداری در دمای انجماد داشت. همچنین بازیابی نمونه ­ها در محیط SDA نتایج بهتری نسبت به محیط SDB به همراه داشت.
نتیجه‌گیری: باتوجه به اینکه مواد نگهدارنده مختلف از قابلیت یکسانی در حفظ کاندیدا گلابراتا در شرایط انجماد برخوردار نیستند، انتخاب نوع و غلظت مناسب ماده نگهدارنده می تواند میزان بقای مخمر را در شرایط انجماد افزایش دهد. 
واژه‌های کلیدی: کاندیدا گلابراتا، انجماد، مواد نگهدارنده، گلیسرول، گلوکز، دی متیل سولفواکساید
متن کامل [PDF 756 kb]   (153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
فهرست منابع
1. Fong Y, Anuar S, Lim H, Tham F, Sanderson F. A modified filter paper technique for long-term preservation of some fungal cultures. Mycologist. 2000;14(3):127-30. [DOI]
2. Colauto NB, Cordeiro FA, Geromini KVN, de Lima TG, Lopes AD, Nunes RAR, et al. Viability of Agaricus blazei after long-term cryopreservation. Ann Microbiol. 2012;62(2):871-6. [DOI]
3. Hu X, Webster G, Xie L, Yu C, Li Y, Liao X. A new method for the preservation of axenic fungal cultures. J Microbiol Methods. 2014;99:81-3. [DOI] [PubMed]
4. Homolka L. Methods of cryopreservation in fungi. Laboratory protocols in fungal biology. New York: Springer; 2013. 9-16. [DOI]
5. Tan C, Van Ingen C, Talsma H, Van Miltenburg J, Steffensen C, Vlug IA, et al. Freeze-drying of fungi: influence of composition and glass transition temperature of the protectant. Cryobiology. 1995;32(1):60-7. [DOI]
6. Tan C, Vlug IA, Stalpers J, Van Ingen C. Microscopical observations on the influence of the cooling rate during freeze-drying of conidia. Mycologia. 1994:281-9. [DOI]
7. Burdsall Jr HH, Dorworth EB. Preserving cultures of wood-decaying Basidiomycotina using sterile distilled water in cryovials. Mycologia. 1994:275-80. [DOI]
8. Homolka L, Lisá L, Eichlerová I, Nerud F. Cryopreservation of basidiomycete strains using perlite. J Microbiol Methods. 2001;47(3):307-13. [DOI]
9. Homolka L, Lisá L, Nerud F. Basidiomycete cryopreservation on perlite: evaluation of a new method. Cryobiology. 2006;52(3):446-53. [DOI] [PubMed]
10. Homolka L, Lisá L, Nerud F. Viability of basidiomycete strains after cryopreservation: comparison of two different freezing protocols. Folia Microbiol. 2003;48(2):219-26. [DOI]
11. Ryan MJ, Smith D. Fungal genetic resource centres and the genomic challenge. J Mycopathol Res.2004;108 (12):1351-62. [DOI]
12. Smith JE, McKay D, Molina R. Survival of mycorrhizal fungal isolates stored in sterile water at two temperatures and retrieved on solid and liquid nutrient media. Can J microbiol. 1994;40(9):736-42. [DOI]
13. Espinel-Ingroff A, Montero D, Martin-Mazuelos E. Long-term preservation of fungal isolates in commercially prepared cryogenic Microbank vials. J clin microbiol. 2004;42(3):1257-9. [DOI] [PubMed]
14. Smith D. The use of cryopreservation in the ex-situ conservation of fungi. Cryo-letters. 1998;19(2):79-90.
15. Diniz‐Mendes L, Bernardes E, De Araujo P, Panek A, Paschoalin V. Preservation of frozen yeast cells by trehalose. Biotechnol Bioeng. 1999;65(5):572-8. [DOI]
16. Hubalek Z. Protectants used in the cryopreservation of microorganisms. Cryobiology. 2003;46(3):205-29. [DOI]
17. Dumont F, Marechal P-A, Gervais P. Cell size and water permeability as determining factors for cell viability after freezing at different cooling rates. Appl Environ Microbiol. 2004;70(1):268-72. [DOI] [PubMed]
18. Pfaller M, Diekema D. Epidemiology of invasive candidiasis: a persistent public health problem. Clin Microbiol Rev. 2007;20(1):133-63. [DOI] [PubMed]
19. Pfaller M, Castanheira M, Lockhart S, Ahlquist A, Messer S, Jones R. Frequency of decreased susceptibility and resistance to echinocandins among fluconazole-resistant bloodstream isolates of Candida glabrata. J Clin Microbiol. 2012;50(4):1199-203. [DOI] [PubMed]
20. Homolka L, Lisá L, Kubátová A, Váňová M, Janderová B, Nerud F. Cryopreservation of filamentous micromycetes and yeasts using perlite. Folia Microbiol. 2007;52(2):153. [DOI]
21. Chetverikova E. The problem of stability of organisms after cryopreservation (fungi as example). Biophysics. 2009;54(5):626-30. [DOI]
22. Luo G, Mitchell TG. Rapid identification of pathogenic fungi directly from cultures by using multiplex PCR. J Clin Microbiol. 2002;40(8):2860-5. [DOI] [PubMed]
23. Jong S-C, Birmingham JM. Cultivation and preservation of fungi in culture. In: Systematics and Evolution. edn. Berlin: Springer; 2001.193-202. [DOI]
24. Crespo M, Abarca M, Cabañes F. Evaluation of different preservation and storage methods for Malassezia spp. J Clin Microbiol. 2000;38(10):3872-5. [PubMed]
25. Ryan M, Jeffries P, Bridge P, Smith D. Developing cryopreservation protocols to secure fungal gene function. Cryo letters. 2001;22(2):115-24.
26. Stummel B, Zanke T, Scott E. Cryopreservation of air-dried conidia of Uncinula necator. Australas Plant Pathol. 1999;28(1):82-4. [DOI]
27. Voyron S, Roussel S, Munaut F, Varese GC, Ginepro M, Declerck S, Marchisio VF. Vitality and genetic fidelity of white-rot fungi mycelia following different methods of preservation. mycol res. 2009; 113(10):1027-38. [DOI] [PubMed]
28. Homolka L, Lisá L, Eichlerová I, Valášková V, Baldrian P. Effect of long-term preservation of basidiomycetes on perlite in liquid nitrogen on their growth, morphological, enzymatic and genetic characteristics. Fungal biology. 2010; 114 (11):929-935. [DOI] [PubMed]
29. Li S, Liu W, Lin L. On-chip cryopreservation of living cells. JALA: J Lab Autom. 2010;15(2):99-106. [DOI]
30. Kitamoto Y, Suzuki A, Shimada S, Yamanaka K. A new method for the preservation of fungus stock cultures by deep-freezing. Mycoscience. 2002;43(2):143-9. [DOI]
31. Singh S, Upadhyay R, Kamal S, Tiwari M. Mushroom cryopreservation and its effect on survival, yield and genetic stability. Cryo Letters. 2004;25(1):23-32.
32. Sanchez Y, Taulien J, Borkovich K, Lindquist S. Hsp104 is required for tolerance to many forms of stress. The EMBO journal. 1992;11(6):2357-64. [PubMed]
33. Lindquist S, Craig E. The heat-shock proteins. Annu Rev Genet. 1988;22(1):631-77. [DOI] [PubMed]
34. Hottiger T, Boller T, Wiemken A. Rapid changes of heat and desiccation tolerance correlated with changes of trehalose content in Saccharomyces cerevisiae cells subjected to temperature shifts. FEBS letters. 1987;220(1):113-5. [DOI]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amanloo S, Shams-Ghahfarokhi M. Comparison of the Long-Term Survival of Candida glabrata in Common Cryoprotectants Including; Glycerol, Glucose and Dimethyl Sulfoxide. Iran J Med Microbiol. 2018; 11 (6) :158-166
URL: http://ijmm.ir/article-1-796-fa.html

امانلو سعید، شمس قهفرخی معصومه. مقایسۀ ماندگاری طولانی‌مدت کاندیدا گلابراتا در مواد نگهدارندۀ رایج شامل: گلیسرول، گلوکز و دی متیل سولفواکساید . مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1396; 11 (6) :158-166

URL: http://ijmm.ir/article-1-796-fa.html



سال 11، شماره 6 - ( بهمن-اسفند 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3755