[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 179-188 برگشت به فهرست نسخه ها
تشکیل بیوفیلم سالمونلا تیفی‌موریوم در سطح استیل زنگ نزن در مدل گوشت قرمز و اثرات باکتریوفاژ بر بیوفیلم باکتری
دکتر حسین تاجیک1، دکتر مهران مرادی 2، دکتر مصطفی علیپور1، هادی قاسم مهدی1
1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، moradi.mehran@yahoo.com
چکیده:   (705 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از باکتریوفاژ در کنترل و حذف بیوفیلم عوامل باکتریایی روشی جدید است. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات باکتریوفاژ بر بیوفیلم سالمونلا تیفی‌موریوم مقاوم به چند آنتی‌بیوتیک تشکیل‌شده در سطح استیل زنگ‌نزن در مدل براث گوشت گاو است.
مواد و روش‌ کار: بیوفیلم ۱ و ۷روزۀ باکتری در سه دمای انکوباسیون ۴، ۸ و ۱۵ درجۀ سلسیوس روی استیل زنگ‌نزن در براث گوشت قرمز تشکیل و سپس اثر سه غلظت باکتریوفاژ (۱۰۳، ۱۰۵ و ۱۰۷ پلاگ در هر میلی‌لیتر) در دو سطح تماس (۱۰ و ۱۵ دقیقه) بر بیوفیلمِ تشکیل‌شده، بررسی شد.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که سالمونلا توانایی تشکیل بیوفیلم در استیل زنگ‌نزن در براث گوشت را دارد و این توانایی تحت‌تأثیر دمای انکوباسیون است، به‌طوری‌ که به‌ترتیب در دمای ۱۵، ۴ و ۸ درجۀ سلسیوس بیشترین تشکیل بیوفیلم مشاهده شد. تجمع باکتری در بیوفیلم یک‌روزه، یک سیکل لگاریتمی کمتر از بیوفیلم ۷روزه بود. باکتریوفاژ در سه غلظت به‌کاررفته، اثر معنی‌داری بر بیوفیلم ۱ و ۷روزۀ سالمونلا در مقایسه با گروه کنترل نشان نداد (۰/۰۵ > P). همچنین، افزایش زمان تماس از ۱۰ به ۱۵ دقیقه، اثر معنی‌داری در کاهش بیوفیلم باکتری از سوی باکتریوفاژ نشان نداد.
نتیجه‌گیری: درمجموع نتایج این مطالعه نشان داد که باکتریوفاژ به‌کاررفته اثر مشخصی بر بیوفیلم ایزولۀ مقاوم به چند آنتی‌بیوتیک سالمونلای تشکیل‌شده در سطح استیل در مدل گوشت قرمز نداشت و بایستی از روش‌های ترکیبی و افزایش زمان تماس برای بهبود اثر ضدبیوفیلمی باکتریوفاژ استفاده کرد.

 

واژه‌های کلیدی: باکتریوفاژ، سالمونلا تیفی‌موریوم، بیوفیلم، گوشت قرمز
متن کامل [PDF 844 kb]   (89 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajik H, Moradi M, Alipour M, Ghasemmahdi H. Biofilm Formation of Salmonella typhimurium on Stainless Steel in Red Meat Model and the Effect of Bacteriophage on Bacterial Biofilm. Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (3) :179-188
URL: http://ijmm.ir/article-1-690-fa.html

تاجیک حسین، مرادی مهران، علیپور مصطفی، قاسم مهدی هادی. تشکیل بیوفیلم سالمونلا تیفی‌موریوم در سطح استیل زنگ نزن در مدل گوشت قرمز و اثرات باکتریوفاژ بر بیوفیلم باکتری. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (3) :179-188

URL: http://ijmm.ir/article-1-690-fa.html



سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781