[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
تشکیل بیوفیلم سالمونلا تیفی‌موریوم در سطح استیل زنگ نزن در مدل گوشت قرمز و اثرات باکتریوفاژ بر بیوفیلم باکتری
دکتر حسین تاجیک1، دکتر مهران مرادی 2، دکتر مصطفی علیپور1، هادی قاسم مهدی3
1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
2- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، moradi.mehran@yahoo.com
3- دانشج گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (187 مشاهده)

زمینه و هدف: استفاده از باکتریوفاژ در کنترل و حذف بیوفیلم عوامل باکتریایی روشی جدید است. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات باکتریوفاژ بر بیوفیلم سالمونلا تیفی­موریوم مقاوم به چند آنتی­بیوتیک تشکیل شده در سطح استیل زنگ نزن در مدل براث گوشت گاو است.
مواد و روش‌کار:  بیوفیلم یک و ۷ روزه باکتری در سه دمای انکوباسیون ۴، ۸ و ۱۵ درجه سلسیوس روی استیل زنگ­نزن در براث گوشت قرمز تشکیل و سپس اثر سه غلظت باکتریوفاژ  (۱۰۳، ۱۰۵ و ۱۰۷ پلاگ در هر میلی­لیتر) در دو سطح تماس (۱۰ و ۱۵ دقیقه) بر بیوفیلم تشکیل شده بررسی گردید.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که سالمونلا توانایی تشکیل بیوفیلم در استیل زنگ­نزن در براث گوشت را دارد و این توانایی تحت تاثیر دمای انکوباسیون است، به­طوریکه به ترتیب در دمای ۱۵، ۴ و ۸ درجه سلسیوس بیشترین تشکیل بیوفیلم مشاهده شد. تجمع باکتری در بیوفیلم یک روزه، یک سیکل لگاریتمی کمتر از بیوفیلم ۷ روزه بود. باکتریوفاژ در سه غلظت مورد استفاده، اثر معنی­ داری بر بیوفیلم یک و ۷ روزه سالمونلا در مقایسه با گروه کنترل نشان نداد (۰/۰۵ > P). همچنین، افزایش زمان تماس از ۱۰ به ۱۵ دقیقه، اثر معنی­داری در کاهش بیوفیلم باکتری توسط باکتریوفاژ  نیز نشان نداد.
نتیجه گیری: در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد که باکتریوفاژ  مورد استفاده اثر مشخص بر بیوفیلم ایزوله مقاوم به چند آنتی­بیوتیک سالمونلا تشکیل شده در سطح استیل در مدل گوشت قرمز نداشت و بایستی از روش­های ترکیبی و افزایش زمان تماس برای بهبود اثر ضد بیوفیلمی باکتریوفاژ  استفاده نمود.

 

واژه‌های کلیدی: باکتریوفاژ، سالمونلا تیفی موریوم، بیوفیلم، گوشت قرمز
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajik H, Moradi M, Alipour M, Ghasemmahdi H. Biofilm Development of Salmonella Typhimurium on Stainless Steel in Red Meat Model and the Effect of Bacteriophage on Bofilm of Bacteria. Iran J Med Microbiol. 2018; 12 (3)
URL: http://ijmm.ir/article-1-690-fa.html

تاجیک حسین، مرادی مهران، علیپور مصطفی، قاسم مهدی هادی. تشکیل بیوفیلم سالمونلا تیفی‌موریوم در سطح استیل زنگ نزن در مدل گوشت قرمز و اثرات باکتریوفاژ بر بیوفیلم باکتری. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (3)

URL: http://ijmm.ir/article-1-690-fa.html



سال 12، شماره 3 - ( مرداد - شهریور 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752