[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشیو مجله :: ارسال مقاله :: ثبت نام :: جستجو :: تماس با ما ::
:: سال 11، شماره 4 - ( مهر - آبان 1396 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 64-69 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های سالمونلا انتریتیدیس جداسازی شده از منابع غذایی ‌و شناسایی ژنهای مقاومت به تتراسایکلین (‌tetA/B/C‌)
سمیه نقی زاده1، غلامعلی مرادلی 2
1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران ، Moradli.mic@gmail.com
چکیده:   (1373 مشاهده)

زمینه و اهداف: سالمونلوز یک بیماری مهم در انسان و حیوانات است که به وسیله سرووارهای مختلف سالمونلا انتریکا ایجاد می­ شود. سرووارهای انتریتیدیس و تیفی­موریوم از شایع­ترین سرووارها در انسان و دام و همچنین عامل بیماری منتقله از طریق غذا می­باشند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی در سویه­های سالمونلای جداسازی شده از گوشت قرمز و شناسایی مولکولی ژنهای مقاومت به تتراسایکلین می باشد.

مواد و روش­ کار: در این مطالعه، تعداد۲۳۰ نمونه گوشت قرمز از کشتارگاهها و مراکز توزیع گوشت قرمز جمع­آوری شد و با استفاده از روشهای کشت و بیوشیمیایی جهت جداسازی سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. سروتایپینگ نمونه ها با استفاده از آنتی سرم­های O و H انجام شد. آزمون حساسیت آنتی­بیوتیکی برای تمامی جدایه­ها انجام گرفت. جهت تشخیص ژنهای مقاومت به تتراسایکلین از روش MultiplexPCR و پرایمرهای اختصاصی ژنهای tetA، tetB، tetC و tetD استفاده شد.

یافته ها و بحث: تعداد۶۰ نمونه سالمونلا جداسازی و شناسایی شد. نتایج سروتایپینگ نشان داد هر ۶۰ نمونه مربوط به گروه D و سرووار انتریتیدیس هستند. بیشترین میزان مقاومت به آنتی­بیوتیک آموکسی­سیلین و کمترین میزان مقاومت به آنتی­بیوتیک جنتامایسین بدست آمد. ۲۵ درصد نمونه­ها به تتراسایکلین مقاومت داشته­اند. در میان ایزوله­های مقاوم به تتراسیکلین، در مجموع ۶۰ درصد واجد ژنهای tet بودند که ۷ ایزوله (۴۶/۶%) دارای ژن tetA و یک جدایه دارای ژن tetB و یک جدایه دارای ژن tetC بود. مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای سالمونلا در نمونه های گوشت قرمز و مقاومت آنتی­بیوتیکی از جمله مقاومت به تتراسیکلین می­باشد.

واژه‌های کلیدی: سالمونلا انتریتیدیس، سالمونلا تیفی‌موریوم، ژنهای مقاومت به تتراسایکلین
متن کامل [PDF 548 kb]   (500 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
فهرست منابع
1. ‎1-‎ Egli T, Koster W, Meile L. Pathogenic microbes in water and food: changes and challenges. FEMS Microbiol Rev. ‎‎2002;26(2):111–12. ‎ [DOI] [PubMed]
2. ‎2-‎ Tacket CO, Narain JP, Sattin R, Lofgren JP, Konigsberg C JR, Rend‌torff RC. A multistate outbreak of infections caused ‎by Yersinia enterocolitica transmitted by pasteurized milk. JAMA. 1984;251(4):483–86. ‎ [DOI] [PubMed]
3. ‎3-‎ Cortez ALL, Carvalho ACFB, Ikunob AA, Burger KP, Vidal-Martins AMC. Identification of Salmonella spp. Isolates ‎from chicken abattoirs by multiplex-PCR.‎‌ ‌Vet Sci. 2006;81: 340-344.‎ [DOI] [PubMed]
4. ‎4-‎ Braden Christopher R. Salmonella enterica serotype Enteritidis and egg; a national apidemic in the united states.‎‌ ‌Food ‎safety. 2006;43: 512-17.‎
5. ‎5-‎ Soltan Dallal MM, Sharifi Yazdi MK, Mirzaei N, Kalantar E. Prevalence of Salmonella spp. in packed and unpacked red ‎meat and chicken in South of Tehran. Jundishapur J Microbiol. 2014; 7(4):9254-58.‎
6. ‎6-‎ Schwarz S and Chaslus-Dancla E. Use of antimicrobials‌ ‌in veterinary medicine and mechanisms of‌ ‌resistance. Vet Res. ‎‎2001;32:201-225.‎ [DOI] [PubMed]
7. ‎7-‎ Shahada F, Chuma T, Tobata T, Okamoto K, Sueyoshi‌ ‌M, Takase K. Molecular epidemiology ofantimicrobial resistance ‎among Salmonella enterica serovar‌ ‌Infantis from poultry in Kagoshima, Japan. Int J Antimicrob Agents. 2006;28:302-7.‎ [DOI] [PubMed]
8. ‎8-‎ Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI).‎‌ ‌Performance standards for antimicrobial susceptibility‌ ‌testing; twenty ‎first informational supplement. M100-S21.Wayne, PA: CLSI. 2011. ‎
9. ‎9-‎ Su HC, Ying GG, Tao R, Zhang RQ, Fogartyb LR.Occurrence of antibiotic resistance and characterization of resistance ‎genes and integrons in Enterobacteriaceae isolated from integrated fish farms in south China. 2011;13: 3229-36.‎
10. ‎10-‎ Soltan Dallal MM, Taremi M, Gachkar L, Modarressi S, Sanaei M, Bakhtiari R. Characterization of antibiotic resistant ‎pat‌terns of Salmonella serotypes isolated from beef and chicken samples in Tehran. Jundishapur J Microbiol. ‎‎2009;2(4):124- 31. ‎
11. ‎11-‎ Jalali M, Abedi D, Pourbakhsh SA, Ghoukasini K. prevalence of Salmonella spp. in raw and cooked foods in Isfahan-‎Iran. J Food Safety. 2008;28:442-52.‎ [DOI]
12. ‎12-‎ Salyers AA and Whitt DD. Revenge of the Microbes: How bacterial resistance is undermining the antibiotic miracle. ‎ASM Press, Washington, DC; 2005.‎
13. ‎13-‎ Ranjbar, R, Naghoni A. Class 1 integron-mediated antibiotic resistance in salmonella enterica strains isolated in Tehran, ‎Iran. Iran J med Microbiol. 2014;7(4): 16-23. (Full text in Persian)‎
14. ‎14-‎ Soltan-Dallal MM, Rahimi Forushani, A., Sadigh Maroufi, S., Sharifi Yazdi, K. The comparison of PCR technique and ‎API-20E kit with the conventional biomedical methods for the identification of Salmonella species in laboratory. Med Lab ‎J. 2011;5(2): 21-27. (Full text in Persian)‎
15. ‎15-‎ Frech G and Schwarz S. Molecular analysis of tetracycline resistance in Salmonella enterica subsp. enterica serovars ‎Typhimurium, Enteritidis, Dublin, Choleraesuis, Hadar and Saintpaul: construction and application of specific gene ‎probes. J Appl Microbiol. 200;89: 633-41.‎
16. ‎16-‎ Tajbakhsh M, Hendriksen RS, Nochi Z, Zali M, Aarestrup FM, Garcia-Migura L. Antimicrobial resistance in Salmonella ‎spp. recovered from patients admitted to six different hospitals in Tehran, Iran from 2007 to 2008. Folia Microbiol. ‎‎2012;57: 91-97.‎ [DOI] [PubMed]
17. ‎17-‎ Carraminana JJ, Rota C, Agustin I, Herrera A. High prevalence of multiple antibiotics in Salmonella serovars from a ‎poultry slaughterhouse in Spain.Vet Microbiol. 2004;104(1-2): 133-9. ‎ [DOI] [PubMed]
18. ‎18-‎ Randall LP, Cooles SW, Osborn MK, Piddock LJV, Woodward MJ. Antibiotic resistance genes, integrons and multiple ‎antibiotic resistance in thirty-five serotypes of Salmonella enterica isolated from humans and animals in the UK. J ‎Antimicrob Chemother. 2004; 53: 208-16.‎
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naghizadeh S, Moradl G. Determination of Antibiotic Resistance and Identification of Tetracycline (tet) Resistance Genes in Salmonella enteritidis Strains Isolated from Food Sources. Iran J Med Microbiol. 2017; 11 (4) :64-69
URL: http://ijmm.ir/article-1-535-fa.html

نقی زاده سمیه، مرادلی غلامعلی. تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های سالمونلا انتریتیدیس جداسازی شده از منابع غذایی ‌و شناسایی ژنهای مقاومت به تتراسایکلین (‌tetA/B/C‌) . مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1396; 11 (4) :64-69

URL: http://ijmm.ir/article-1-535-fa.html



سال 11، شماره 4 - ( مهر - آبان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران Iranian Journal of Medical Microbiology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742