سال 7، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 17-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shokri R, Tabaraee B, Hatami S, Nilchi zadeh O, shafie abkenari L, Fekri B. Rapid identification of Salmonella in dairy products by P-CEIA. Iran J Med Microbiol 2013; 7 (3) :12-17
URL: http://ijmm.ir/article-1-262-fa.html
شکری رحمان، تبرائی بهمن، حاتمی صدیقه، نیلجی زاده رهبر امید، شفیعی آبکناری لیدا، فکری بهرام. بکارگیری روش پلی میکسین – آنزیم ایمونواسی در تشخیص سریع سالمونلا در فرآورده های لبنی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (3) :12-17

URL: http://ijmm.ir/article-1-262-fa.html


1- بخش تولید فرآورده های داوریی نوترکیب، انستیتو پاستور ایران، کرج ، Rshokri_54@yahoo.com
2- بخش تولید واکسن های باکتریایی، انستیتو پاستور ایران، کرج
3- بخش تولید فرآورده های داوریی نوترکیب، انستیتو پاستور ایران، کرج
چکیده:   (11605 مشاهده)
زمینه و اهداف: آلودگی مرغداری ها و فراورده های غذایی به سالمونلا یک مشکل عمده است. عدم تشخیص به موقع این آلودگی صدمات جبران تاپذیر اقتصادی دارد. در فرایندهای تجاری سرعت تکرار پذیری و صرفه جویی اقتصادی مهم ترین نگرانی می باشد. این روند احتیاج به روش های سریع، ساده و ارزان برای پایش خصور بیماری زاها (مانند سالمونلا) در نقاط حساس فرایندهای تولید غذا دارد. روش کشت باکتری و الیزا در تشخیص باکتری های بیماری زا نظیر سالمونلا زمان بر است و هزینه زیادی دارد. هدف این مطالعه مقابسه (Polymixin Coated Polyester Cloth in EIA (P-CEIA با روش های فوق در شناسایی و تشخیص سریع سرووارهای مختلف سالمونلا در فراورده های لبنی بود.
مواد و روش کار: برای مقایسه دو روش Ab-EIA و P-CEIA، رقت های مختلف سالمونلا تیفی موریوم Ra-30 در پپتون واتر تهیه شد. همچنین از 20 نمونه اولیه شیر و خامه، 10 نمونه مشکوک به سالمونلا با دو روش فوق آزمایش گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که با سویه استاندارد سالمونلا تیفی موریوم Ra-30 حساسیت روش P-CEIA معادل106cfu/mL و در روش Ab-EIA حساسیت 105cfu/mL  بود. پس از تیمار حرارتی در حضور سدیم دزوکسی کولات حساسیت دو روش با هم برابر شد. از 10 نمونه مشکوک شیر و خامه در روش Ab-EIA به ترتیب 5 و 3 نمونه و در روش P-CEIA به ترتیب 3 و 6 نمونه مثبت گردید. زمان در روش اول حدوداً 14 ساعت کمتر بود.
نتیجه‌گیری: یافته ها نشان داد که روش P-CEIA برای تشخیص سالمونلاها در فراورده های لبنی، سریع، مقرون به صرفه و پایدار است.
متن کامل [PDF 579 kb]   (2494 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1393/1/20 | پذیرش: 1393/1/20 | انتشار الکترونیک: 1393/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.