سال 7، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Monavari H, Nourbakhsh S, Barati M, Izadi A, Mosavi S A, Javadi nia S. Design of primers for pertussis diagnosis by Real Time PCR and determination of its sensitivity and specificity in comparison with commercial kits.. Iran J Med Microbiol 2013; 7 (3) :1-7
URL: http://ijmm.ir/article-1-260-fa.html
منوری سید حمید رضا، نوربخش ثمیله، براتی میترا، ایزدی آناهیتا، موسوی سید علی جواد، جوادی نیا شیما. طراحی پرایمرهای اختصاصی بوردتلا پرتوسیس با استفاده از تکنیک Real-time PCR و مقایسه حساسیت و ویژگی آن‌ها با کیت تجاری. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (3) :1-7

URL: http://ijmm.ir/article-1-260-fa.html


1- گروه ویروس شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، hrmonavari@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات عفونی اطفال دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (16550 مشاهده)
زمینه و اهداف: در کشور ما واکسیناسیون سیاه‌سرفه سال‌هاست که انجام می‌شود و در 85% موارد ایمنی کامل به وسیله واکسیناسیون و یا احیاناً ابتلا به بیماری ایجاد گردیده است؛ لذا همه‌گیری های 5-2 ساله ناشی از شیوع مجدد در بزرگ‌سالان غیر ایمن است که سبب ابتلا کودکان و شیرخواران می‌شود. روش Real-time PCR با توجه به نواحی ژنومی محافظت‌شده و میزان اختصاصیت پرایمر مورد استفاده می‌تواند یک روش جایگزین آسان، ارزان، سریع و با حساسیت بالا باشد.
مواد و روش کار: در یک مطالعه کاربردی 170 سوآب نازوفارنژیال از کودکان شیرخوار باسابقه سرفه بیش از 2 هفته به دست آوردیم. در اولین مرحله تشخیص باکتری بوردتلا پرتوسیس با روش کشت و Real-time PCR با استفاده از کیت خارجی انجام شد و سپس با پرایمرهای جدید طراحی‌شده، آزمایش تکرار گردید.
یافته‌ها: عملکرد پرایمرهای مذکور به منظور تشخیص بیماری سیاه‌سرفه بر اساس یافته‌های کیت تجاری و راهنمای کلاسیک تشخیصی (WHO) و (CDC) قابل‌قبول است. در این پروژه نتایج حاصل از کیت تجاری با روش طراحی‌شده مطابقت داشته و حداقل کپی قابل‌تشخیص در این روش 10copies/ml در مقایسه با کیت تجاری که 20copies/ml بود بدست آمد. همچنین در این روش حساسیت و ویژگی100% بدست آمد.
نتیجه‌گیری: آزمون Real-time PCR با پرایمرهای جدید، در مقایسه با روش کشت، آزمون تائیدی مناسب‌تر, با حساسیت، ویژگی و ارزش های اخباری بالاتر برای تشخیص بیماری است. با این روش می‌توان به تشخیص سریع‌تر بیماران و درمان آنها پرداخت و از سایر عوارض بیماری جلوگیری کرد.
واژه‌های کلیدی: بوردتلا پرتوسیس، Real time-PCR.
متن کامل [PDF 1237 kb]   (3725 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1393/1/20 | پذیرش: 1393/1/20 | انتشار الکترونیک: 1393/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.