سال 6، شماره 3 - ( پاییز 1391 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 30-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

فرخی المیرا، چایچی ارش، شیرازی بهشتی ها سید حامد، انوری معصومه. بررسی مقایسه ای ویژگیهای الگوی تولید آفلاتوکسین B1 در محیط رشد جدایه های آسپرژیلوسی زیرجنس سیر کومداتی شمال ایران. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1391; 6 (3) :20-30

URL: http://ijmm.ir/article-1-231-fa.html


1- دانشکده ی علوم پایه ی دانشگاه ازاد لاهیجان
2- دانشکده ی علوم پایه ی دانشگاه ازاد لاهیجان ، Achn_mycomune@yahoo.com
3- دانشکده دام پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
4- دانشگاه آزاد رشت
چکیده:   (10963 مشاهده)
زمینه و اهداف: اسپرژیلوسیها از جمله مهمترین قارچ های توکسین زاست که در زیستگاه شمال ایران، به وفور یافت می شود. افلاتوکسین B1 خطرناکترین شکل آفلاتوکسین است که در دراز مدت باعث سرطان کبد می شود. لذا بر ان شدیم تا با الگوی تعین الگوی افلاتوکسین زایی و تعیین الگوی مقایسه توکسین زایی در اسپرژیلوسهای شمال ایران بپردازیم.
مواد و روش  ها:
نمونه ها از مراکز کشت و فراوری شمال البرز و جنوب دریای خزر جمع آوری شده و سپس در بستر های ویژه ای ایزوله و شناسایی شدند که زیر گونه های Wentii,Flavi,Nigri, Circumdati Candidi و یک سری گونه های ناشناخته ی به دست امده برای انگیزش توکسین زایی و اندازه گیری به بستر های دیگر کشت داده شدند.سپس از انها عصاره تهیه شد و اندازه افلاتوکسین عصاره وارد شده به محیط کشت به روش الایزا سنجیده شد. بعد میزان سم وارد شده به محیط کشت انالیز شد و با نتایج سم در بیومس مقایسه شد.
یافته ها: الایزای 53 نمونه میزان افلاتوکسین اندازه گیری شده :4702 % در 10-0 ppb ، 30.2 % در ppb 20-10 ، 20.8 % در ppb 30-20 ، 1.9 % در ppb 40-30 می باشد. از این مقدار نمونه 41.5 % (22 مورد) از هوای کشتزار ها و 58.5 % (31 مورد ) از هوای کارخانجات چای جداسازی شده اند، بیشترین نمونه ها بین کشتزارها و کارخانجات مربوط به شرق گیلان می باشد. ولی در مجموع بیشتری نمونه ها از کارخانجات شرق گیلان و کلا بیشترین تعداد نمونه ها از بخش فلاوی بدست امده اند. در تقسیم بندی گونه ای نیز بیشترین تعداد گونه ها بعد از گونه های ناشناخته مربوط به گونه ی فلاووس است بین میزان سم بر حسب بخش و گونه اختلاف معنا داری دارد.
نتیجه گیری: با توجه به این که بیشتر نمونه ها (چه در بیومس و چه در محیط کشت) از کشتزار ها و کارخانجات شرق گیلان بدست امده اند این مناطق از نظر ابتلا به افلاتوکسین High Risk هستند. 
واژه‌های کلیدی: آسپرژیلوس، افلاتوکسین، Flavi-Circumdati
متن کامل [PDF 736 kb]   (3250 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: قارچ شناسی پزشکی
دریافت: 1392/11/3 | پذیرش: 1392/11/3 | انتشار الکترونیک: 1392/11/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.