سال 6، شماره 3 - ( پاییز 1391 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 75-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

یوسفی احمد، گیلوری عباس، شه میرزادی طیبه. بررسی کمی و کیفی مقالات Web of Science ISI نویسندگان ایرانی در حوزه میکروب شناسی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1391; 6 (3) :59-75

URL: http://ijmm.ir/article-1-227-fa.html


1- عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، Yousefi261@gmail.com
2- عضو هیات علمی مرکز اطلاعات و مدارک علمی کشاورزی
چکیده:   (10989 مشاهده)
زمینه و اهداف: در حال حاضر، میزان تولیدات علمی نمایه شده در پایگاه های اطلاعاتی معتبر جهان نظیر ISI از معیارهای مهم ارزیابی و رتبه بندی علمی کشورها، پژوهشگران، موسسات و دانشگاه ها در جهان است. سهم هر کشوری در تولیدات علمی جهان به طور کلی و در خوزه ای خاص، بر همین اساس محاسبه می شود. لذا تعیین میزان رشد وضعیت مقالات نویسندگان ایرانی در پایگاه های ISI در حورزه میکروب شناسی از جنبه های پراکنش و رشد در سال های مختلف، میانگین استناد به هر یک از مقالات در مقایسه با میانگین ایران و جهان، هم تالیفی پژوهشگران ایرانی با نویسندگان سایر کشورها، پر استنادترین مقالات، تعیین پرکاربردترین نویسندگان، دانشگاه ها و موسسات ایران، از جمله مهمترین اعداف پژوهش حاضر است.
روش بررسی: این پژوهش در حوزه علم سنجی می باشد و بنا به ضرورت از روشهای پیمایشی و تحلیل استنادی استفاده شده است.
یافته ها: یافته ها پژوهش نشان می دهد که در مجموع 564 مقاله از نویسندگاه ایرانی از ابتدا تا پایان سال 2010 در حوزه میکروب شناسی وارد پایگاه اطلاعتی ISI Web OF Science شده است .
بحث و نتیجه گیری: طبق نتایج بدست امده، رشد تعداد مقالات در سال های اخیر بسیار زیاد بوده، بیشترین مدارک را مقالات اصلی تشکیل و به زبان انگلیسی می باشند. بیشترین هم تالیفی نویسدگان ایرانی با همتایان خود از کشور آمریکا صورت گرفته است. مقالات میکروبشناسی بیشترین تعامل و ارتباط را به خوزه های بیماریهای عفونی داشته است. میانگین استناد به هر یک از مقالات میکروب شناسی ایران کمی پایین تر از میانگین ایران و کمتر از نصف میانگین جهانی است. نشریه Helicobacter بیشترین مقالات منتشر شده را به خود اختصاص داده است. انستیتو پاستور ایران، دانشگاه تهران، و دانشگاه علوم پزشکی تهران پرکارترین دانشگاه ها و موسسات محسوب می شوند. ف سیاوشی و م محمدی بیشترین مقالات را به خود اختصاص داده و پرکارتین نویسندگان محسوب می شوند. هزینه 104 مقاله (18.5 درصد9 توسط دانشگاه ها و موسسات ایرانی و هزینه 43 مقاله (7.5 %) توسط توسط موسسات خارجی تامین شده است.
متن کامل [PDF 247 kb]   (2417 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/11/3 | پذیرش: 1392/11/3 | انتشار الکترونیک: 1392/11/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.