سال 2، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosavari, Salehi, Tadayon, Mohammad Taheri, Soaimani, Aref Pajouhi, et al . Molecular differentiation between bovine Mycobacterium bovis isolates and human Mycobacterium tuberculosisisolates in Iran through PCR-RFLP method and comparison with 5 standard strains. Iran J Med Microbiol 2008; 2 (1) :1-7
URL: http://ijmm.ir/article-1-104-fa.html
مصوری نادر، صالحی میترا، تدین کیوان، محمدطاهری محمد، سلیمانی کیومرث، عارف پژوهی رضا، و همکاران.. تشخیص مولکولی جدایه های گاوی مایکوباکتریوم بویس از جدایه های انسانی مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در ایران به روش PCR-RFLP و مقایسه با 5 سویه استاندارد. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1387; 2 (1) :1-7

URL: http://ijmm.ir/article-1-104-fa.html


1- بخش تولید PPD، موسسه واکسن و سرم سازی رازی
2- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
3- PPD Production Department, Razi Instiبخش تولید PPD، موسسه واکسن و سرم سازی رازی t‏ute, Karaj
4- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
چکیده:   (16838 مشاهده)
زمینه و اهداف: کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس از مجموعه مایکوباکتریوم های با شباهت ژنتیکی زیاد تشکیل شده که با توجه به طولانی بودن زمان انکوباسیون، تعیین هویت این باکتری ها بسیار مشکل است. به دلایل بهداشتی، تمایز بین مایکوباکتریوم بویس از سایر مایکوباکتری های کمپلکس توبرکلوزیس از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف این تحقیق ارزیابی یک روش جهت افتراق مایکوباکتریوم بویس از مایکوباکتریوم توبرکلوزیس می باشد.
روش بررسی: یک قطعه از شبه ژن oxyR به طول 548 جفت باز هدف آزمایش PCR-RFLP قرار گرفت. نوکلئوتید 285 از قطعه هدف مذکور در ژنوم مایکوباکتریوم بویس و مایکوباکتریوم بویس BCG، حاوی باز آدنین، در حالی که در تمامی دیگر اعضا کمپلکس توبرکلوزیس حاوی باز گوانین می باشد که باعث از بین رفتن یک سایت عملکرد آنزیم AluI می شود. لذا در قطعه مذکور، در مایکوباکتریوم بویس و مایکوباکتریوم بویس BCG چهار سایت برش، در حالی که در سایر مایکوباکتری های کمپلکس، سه سایت برش توسط این آنزیم وجود دارد. در 6 جدایه بالینی مایکوباکتریوم جدا شده از انسان و 50 جدایه گاوی و 5 سویه استاندارد، قطعه مورد نظر از شبه ژن oxyR توسط PCR تکثیر و سپس با استفاده از آنزیم AluI برش داده شد و الگوهای برش با یکدیگر مقایسه شد. یافته ها: در تمامی موارد مربوط به مایکوباکتریوم بویس و مایکوباکتریوم بویس BCG سه قطعه ناشی از برش، در حالی که در تمامی موارد مربوط به سایر مایکوباکتری ها، یک قطعه ناشی از برش مشاهده شد.
نتیجه گیری: روش PCR-RFLP بر روی شبه ژن oxyR روشی سریع و دقیق جهت افتراق مایکوباکتریوم بویس از سایر مایکوباکتری های کمپلکس توبرکلوزیس می باشد.
واژه‌های کلیدی: E. coli، Haemolytic activity، Ampicillin، Ciprofloxacin
متن کامل [PDF 252 kb]   (2815 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/8/23 | پذیرش: 1392/8/23 | انتشار الکترونیک: 1392/8/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.